Tussen kieren en gaten verven

System7

  • #1
Hallo, ik heb een houten vloer gemaakt door oude vloerdelen op beton te leggen met een folie ertussen. De vloerdelen wijken en kieren hier en daar wat en de spijkergaatjes zitten er nog in, ik vind dat een mooi oud effect.

Nu heb ik de 1e laag antraciet verfbeits erop geschilderd en ik vind het erg lastig om alle kieren en gaatjes mooi mee te schilderen, bij sommige helpt het om de verf erin te drukken maar er zijn plekken waar dat echt niet gaat. Je blijft dus de oorspronkelijke houtkleur zien in sommige kieren en gaten.

Hebben jullie tips hoe ik dat makkelijker kan doen? Helpt het om de verf te verdunnen (het is watergedragen verfbeits van Hermadix) en zo ja, hoe? Of gaat zoiets beter met bepaald gereedschap?

Dank alvast! 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Verdun de beits zodanig dan het door de tuit van een spuitje kan ( bij de apotheek te halen ) daarmee vul je de kieren perfect op zonder teveel geklieder en dubbele aanzetten.

Je kan zo eenvoudig de verdunde beits opzuigen en in de kieren deponeren.
 

System7

  • #3
Dat je daar zelf niet op komt hè :D Ik zal me eens bij de lokale apotheek gaan voordoen als drugsverslaafde :mrgreen:

Dank!
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Mocht het toch nog te stroperig zijn / verstoppen> tuitje er bijna afknippen.
 

System7

  • #5
Het heeft even geduurd voor ik aan deze klus toekwam maar ik wilde toch nog even melden dat de genoemde tip uitstekend werkt! Had expres een restje verf in een blik bewaard, beetje water erbij, goed mengen en in de spuit zuigen. En dan lekker kliederen :) Kwastje erbij om de overtollige verf uit te smeren, en nu ligt e.e.a. te drogen. Met dank dus aan Kees de Schilder en aan de plaatselijke apotheek :mrgreen:

 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu