Tuinmuur van stoep- en grindtegels

Miedrof

 • #1
Hallo allemaal,

Onze tuin willen we op de schop gooien, dit is nu nog van de vorige bewoners en geen porum. Er liggen nu grindtegels en stoeptegels (30x30 beton) in, deze kan ik natuurlijk allemaal afvoeren naar de stort of aanbieden via verschillende sites, maar hergebruik vind ik ook plausibel.

Ik wil namelijk een muur maken voor een border, deze zal ca. 4 mtr lang worden en 60cm hoog. Hierdoor is het geschikt om even op te zitten.

Nu wil ik een geul graven waar 1 of 2 lagen grindtegels in lengte komen te liggen als fundering, dan met specie 1 laag stoeptegels waterpas hierop leggen en dan in halfsteensverband de rest van de stoeptegels verlijmen tot de gewenste hoogte.

Als alles uitgehard en droog is het muurtje stucen zodat het een mooi strak geheel is en het zitgedeelte met hardhout afwerken.

Benieuwd ben ik of jullie dit adviseren of dat het toch geen goed idee is? Daarnaast zijn tips, tricks of verbeterpunten altijd welkom ;-)

Ter illustratie een foto van een muur van patioblokken, dit zal soortgelijk worden alleen dan dus van ander materiaal en nadien gestuct
10.jpg
 
Laatst bewerkt:
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Haemmertime

  Vaste beantwoorder
  • #2
  Ik heb geen idee, maar ik heb wel het vermoeden dat men gaat vragen wat er in de grond zit, klei? welke regio kom je vandaan? En het eerste wat mij te binnen schiet is dat het wellicht wel een eind is om uit 1 stuk te maken, en vragen over stuccen van dit soort projecten zien we vaak voorbijkomen, waarbij het volgens mij weinig succesvol is.

  Overbodig geworden reacties verwijderd en deze aangepast - mod
   
  Laatst bewerkt door een moderator:

  Miedrof

  • #3
  Goeie qua aanvullingen, Oost Groningen, is zandgrond hier. Qua lengte heb ik ook wel lichte twijfel, maar daarom ook de juiste fundering om er zeker van te zijn dat het geen schans gaat worden.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu