Tuinkamer, betonvloer maken

Jeroen1987

  • #1
Goedenavond. Wij gaan een tuinkamer/serre aan ons huis maken zoals op de foto hieronder is aangegeven. Deze serre wordt rondom dicht met aan de zijkanten kunststof wanden en de voorkant volledig glas (schuifwanden) .
Echter in plaats van op de tuintegels zouden we graag een geïsoleerde betonvloer willen storten op dezelfde hoogte als de woning vloer zodat we hier een soort gelijke pvc vloer als dat we binnen in huis hebben op te kunnen plaatsen. We willen een geïsoleerde betonvloer zodat deze ruimte in de winter meer geschikt is (verwarmd met houtkachel) voor kinderen.

Nou is mijn vraag vooral of ik een dergelijke vloer gewoon rechtstreeks op de grond kan storten met uiteraard vochtwerende folie, isolatie & staal of dient deze vloer te rusten op een fundering? Zelf was mijn idee om het rechtstreeks op de grond te storten omdat er eigenlijk geen echte belasting op rust.

Daarnaast ook de vraag of een geïsoleerde betonvloer een groot verschil gaat maken qua kou wat binnenkomt?

Wie heeft de gouden tip?
Schermafbeelding 2022-05-25 om 20.28.03.png
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
1e vraag: Hoe is je huis gefundeerd? En woon je op zandgrond, veengrond of klei?
 

Jeroen1987

  • #3
Walker schreef:
1e vraag: Hoe is je huis gefundeerd? En woon je op zandgrond, veengrond of klei?
Goede vraag, ik woon in Vinkhuizen, rand van stad Groningen. Bij het graven kom ik sowieso na +/- 50cm klei tegen. Volgens bodemdata.nl is het: gMn85C: Knippige poldervaaggronden; klei, profielverloop 5. Volgens de iets simpelere kaarten ligt Groningen op Veen grond

Fundering van het huis is mij op dit onbekend.
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #4
Jeroen1987 schreef:
We willen een geïsoleerde betonvloer zodat deze ruimte in de winter meer geschikt is (verwarmd met houtkachel) voor kinderen.
Ik weet niet of dit een goed idee is. Een betonvloer (geïsoleerd of niet) die in een slecht geïsoleerde ruimte ligt, zal in de winter uiteindelijk toch redelijk koud worden. Vanwege de hoge massa duurt het daarnaast ook een lange tijd voordat die op temperatuur is, dus dan moet de houtkachel behoorlijk lang of continu aan staan.

Als je van de koude vloer af wilt, kunt je beter kijken naar een houten vlonder. Dat voelt direct al een stuk warmer aan en is ook sneller op de kamertemperatuur te krijgen.
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #5
Je kunt je afvragen waarom je de vloer zo goed moet isoleren als de rest vrijwel niet geisoleerd is. Waarschijnlijk voorkom je in een deel van het jaar plassen condens op de vloer (ik praat uit ervaring), maar daar is dan ook bijna alles mee gezegd.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Geef even op wat het oppervlak of welk materiaal boven op de vloer ligt. Poreus of niet poreus.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu