Tuinhuis stappenplan

Pharmen

 • #1
Dag,

Zouden jullie me willen helpen over de aanpak van het 1 en ander.

Ik wil een tuinhuis met overkapping. Ik heb mijn oude garage met carport gesloopt en ik heb flink wat stenen die ik kan hergebruiken. Ik zat te denken aan het volgende.

1 tuinhuis met overkapping
2 Borstwering gemetseld (dus fundering nodig).
3 Rest opbouwen met composiet/kunstof rabat of ietsdergelijks. Ben niet helemaal bekend met het materiaal. Als het maar geen hout is.
4 de binnenzijde hoeft niet geisoleerd te worden, aangezien er geen verwarming inzit.
5 pannendak.

Ik weet echter niet hoe ik het een en ander moet aanpakken. Ik wil wel een beetje op de kosten letten. Niet dat er geen budget is maar ik vind het ook zonde om meer uit te geven dan nodig is.


Nu heb ik rondgekeken en ik zie voornamelijk kant en klare paketten van hout. Echter het liefst zou ik zo'n pakket willen bestellen van kunstof. Maar die kan ik niet vinden. Of alleen het geraamte van hout en zelf de kunstof delen zoeken.

De fundering zou ik dan ook zelf moeten regelen. Vragen die ik daar dan weer bij heb of daar een berekening aan ten grondslag moet liggen.

Lang verhaal kort alle soorten tips zijn welkom. Van fundering, metselen, materiaal etc.

Het is jammer dat er geen reclame gemaakt mag worden maar linkjes zouden wel welkom zijn. Maar ja dat gaat dus niet.

Daarnaast weet ik niet hoe ik de hemelwater afvoer moet regelen. Volgens mij zijn veel gemeentes niet blijf met aansluiting op het riool. Dus dan maar een drainage systeem.

Ik kan me ook voorstellen dat er een tekening en berekeningen gemaakt moet worden. OF misschien hoeft dat ook wel niet bij een kant en klaar pakket.

Ik hoor het graag van u.

Groet,
REmco
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Zo te lezen heb je niet zoveel ervaring. Dan wordt dit een flinke klus voor je. Misschien heb je iemand in de buurt met meer ervaring?

  Een kant en klare schuur is wel aan raden. De gemetselde borstwering kan je eventueel laten vervallen. Die maakt het onnodig ingewikkeld.

  Achter kunststof gevelbekleding zit ook gewoon een houten frame.

  Fundering is afhankelijk van de grondsoort. Voor veengrond kan je er beter een constructeur bijhalen. Vanaf kleigrond kan een vorstrandfundering vaak wel. Al veel over geschreven op dot forum.

  Een tekening is zeker aan te raden. Alleen al om te bepalen welke materialen je moet aanschaffen. Controleer eerst of een vergunning nodig is.

  Hemelwaterafvoer inderdaad gewoon in eigen tuin. Als het slecht wegloopt, kan je een wadi maken of een infiltratieput.
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #3
  Als je toch nog bezig bent met plannen maken: Kijk eens of je ruimte hebt om inpandig 2 grote watervaten te stapelen voor wateropslag. Altijd handig voor het beregenen van je tuin.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu