Tuinhuis:bekisting voor beton met vorstrand op een hellend vlak

Marc VM

 • #1
Hallo,nu heb ik een dubbele vraag:1)zonder vorstrand hou je de bekisting op zijn plaats dmv vertikale paaltjes in de grond te kloppen,maar hoe steun ik die bekisting als de vorstrand 80 cm diep is?langere palen gebruiken lijkt mij niet logisch of moet je de paaltjes schuin ertegen kloppen? 2)de opp.is 6m x 4m en helt in de breedte 20 cm af! Gezien de betonplaat maar 15cm dik zal zijn,zou hij dus aan de ene kant volledig boven het maaiveld uitsteken,en aan de andere kant in de grond zitten.Hoe moet je dat oplossen?Ik kan het terrein wel iets egaliseren,maar het grenst aan het terrein vd buren,en dat helt ook!:cry:
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • BertPleizier

  • #2
  Ik heb inderdaad lange palen gebruikt voor de betonvloer met vorstrand van mijn tuinhuisje.

  De onderkant van deze palen in de grond en de bovenzijde nog geschoord schuin naar buiten toe om de druk op te kunnen vangen.

  Het is even werk met plaatsen en later met verwijderen, maar “better safe than sorry”.

  Ik heb hiervoor gebruikte beschoeiingspalen (hardhout) gebruikt van 4x7 cm. Destijds via Marktplaats gekocht voor iets van € 3,50 per stuk.

  Later voor nog wat kleine dingetjes gebruikt, dus ze hebben hun geld wel opgebracht.
   
  • Like
  Waarderingen: Marc VM

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu