Tuinbalk dikte voor het ophangen van een schutting deur?

Quankiquanki

 • #1
Ik ben van plan om een simpele schutting te plaatsen in de achtertuin van mijn hoekwoning. Mijn bestaande materiaal bestaat uit geimpregneerde 180cm tuinschermen en een geimpregneerde schutting deur, beide 2e hands.

Ik ga zelf nieuwe tuin balken kopen, die van 6.8x6.8x270cm en de balken die aan mijn schuur en muur worden geplaatst hebben een lengte van 240cm. Balken gaan 90cm en 60cm de grond in en ik ga geen snelbeton gebruiken.

Echter vroeg ik me af of een dikte van 6.8cm genoeg is voor de tuinbalk waar ik de schuttingsdeur aan ga bevestigen. Heeft iemand hier ervaring mee?

Hebben jullie verder nog tips?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Koen 1975

  • #2
  Om doorzakken van de balk, waar de deur aan hangt, te voorkomen, is de beste oplossing om boven de deur nog een horizontale balk te monteren. Daarmee vang je de krachten van de deur op.
  Tweede tip: de balk waar de deur aan komt te hangen, toch een of twee zakjes snelbeton.
   

  Frank

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Dan komt die dwarsbalk op 1m80 te hangen lijkt me pijnlijk voor sommige mensen.
  Ik zou dan aan de scharnierkant een extra balk schuin de grond in steken en verankeren met beton en die aan de staander vastzetten.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu