Tstuk stalen riool 112mm

HobbyChiel

  • #1
Goedenavond,

Sinds gisteren de sleutel van een jaren 30 appartement in het centrum van Rotterdam. Nu ben ik van plan om mijn toilet op de woon verdieping te maken. Standleiding inmiddels gevonden, punt is echter dat deze van staal is (gok gietijzer met een soort bitumen). Hier heb ik nog niet mee gewerkt.

Wat is de beste en meest betrouwbare manier om op deze stalen standleiding een (PVC) leiding voor mijn toilet aan te sluiten?

Dankjulliewel alvast!

 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Als het een mooie gave buis is en je zei 112mm daar kan je een sok met manchet verbinding op tikken wel heel strak maar wil wel

Of je kijkt naar een kraag en sluit hem daar op aan zie tekening


1 = striktouw te verkrijgen bij evt een loodgieters bedrijf

2= texopall teer kit of evt sneldrogend cement daar kan je mee gieten evt
 

HobbyChiel

  • #3
Laatste voorbeeld betekent dan eigenlijk dat ik een stuk tussen de buis uit slijp en een pvc T stuk tussen plaats.

Probleem is een beetje dat ik beperkt ben in mijn ruimte. Is op de 1e verdieping, kan dus niet veel lager dan mijn houten vloer (misschien stukje lager maar dan moet ik met de onderbuurman overleggen wat zijn ruimte is tussen het plafond). Na het t stuk moet ik nog 2 meter naar de Toilet aansluiting toe. Aangezien deze zeker 10 mm moet aflopen zit ik erg beperkt in mijn ruimte.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Maak eerst wat meer ruimte vrij en breng dat beter in beeld nu kan ik er niet meer op zeggen hoe je verder moet doen.

evt een tekening wat je wilt maken.

maar waarom wil je de leiding verwijderen.
 

HobbyChiel

  • #5

Net even een stuk van de houten ondervloer weg gebroken. De buis op de foto komt circa 22cm onder de houten ondervloer uit in een T stuk.

Toekomstige toilet aansluiting komt ongeveer op 2 a 2,5 meter vanaf de standleiding (foto). Misschien is de horizontale leiding te gebruiken (waarvan ik niet kan zien waar hij heen loopt). Als deze te gebruiken is zal de toilet op circa 1 meter van deze leiding geplaatst worden.

Hoe dit aan te pakken?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Je moet ook gewoon die eigen aansluiting gebruiken als de wc aan die kant komt


maar dan moet je evt een tekening maken hoe je het wilt hebben en evt foto maken hoe de leiding zit en waar deze heen moet,want ik kan het zo ook niet zien
 

HobbyChiel

  • #7
Henk,

Inmiddels heb ik een oplossing voor mijn probleem gevonden. Met enige hulp van een loodgieter uit mijn omgeving. Ik wil inderdaad de eigen aansluiting gebruiken. Deze is van lood en hier moet wel een pvc buis in te kloppen/kitten zijn. Vanaf die eigen aansluiting circa 2 meter in de richting van de buis onder de vloer door. Daarna een haakse bocht om circa 1 meter naar mijn toilet aansluiting te gaan. Het is eigenlijk dus een L vorm leiding naar mijn toilet toe, die ik onder de vloer weg werk en op mijn eigen aansluiting (tekening) aansluit.

Klinkt dit een beetje handig in jou oren?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #8
Je moet niks in kitten en kloppen je moet die loden stuts er uit halen en dan in de mof een verbinding maken net wat ik je al eerder aan gaf.

Een goed begin is het halve werk.je moet wel op het eind van de leiding een beluchter zetten bv 75mm
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu