Trommel Zanussi f1225 loopt aan en maakt raar geluid

Rensstreppel

  • #1
Hallo,

Mijn wasmachine Zanussi f1225 5 jr. oud maakt een raar geluid, het lijkt alsof hij achter tussen de trommel en de kuip aan loopt. Hij doet dit op alle standen. Ik heb het verwarmingselement eruit gehaald en de kuipslang losgemaakt, (opbrengst 2 bh beugels) alles nagekeken maar het probleem is er nog.
De snaar is prima, de motor is ook goed (heb de motor zonder snaar laten draaien en kon niks raars horen of zien dus denk niet dat de koolborstels op zijn) en er zit geen speling op de as. Als ik ga draaien aan de grote poullie achter op de trommel dan loopt ie op een gegeven moment vast (kan hem wel doorduwen maar het gaat zwaar), ik draai dan terug en dan wil het wel weer,....je hoort het dan ook een beetje schuren. Als ik druk op de poullie, heb ik een heel klein beetje speling (induwen en uittrekken). Zou de lager achter deze poullie kapot zijn? Of zit er binnenin echt iets klem achter de trommel/kuip.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Of de lagers kapot zijn kunt u controleren door de trommel op en neer te bewegen t.o.v. de kuip.
 

Rensstreppel

  • #3
Hallo,

Er zit iets speling tussen de trommel en de kuip,... maar als ik de trommel doordraai totdat ie gaat aanlopen/klemmen dan is er geen speling,..of er zit echt iets achter, of de lager zou dan kapot zijn denk ik,...
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Waarschijnlijk de lagers, het gebeurt wel eens dat een kogeltje doormidden knapt of dat de metalen geleidestrip in het lager kapot is, dat veroorzaakt dan de weerstand.
 

Rensstreppel

  • #5
Ok, dan ga ik de grote poullie er af halen en kijken hoe het met de lager is,..Had al even geprobeerd met een imbus, maar die poullie zit verrekte goed vast,..nog tips voordat ik nog meer kapot maak? Heb de poullie uiteraard geklemd maar de imbusschroef zit echt muurvast, heb hem zelfs nog voorzichtig geprobeerd los te tikken met een hamer,..
 

Henny

  • #6
Als ik ga draaien aan de grote poullie (snaarwiel) achter op de trommel dan loopt ie op een gegeven moment vast (kan hem wel doorduwen maar het gaat zwaar), ik draai dan terug en dan wil het wel weer,....je hoort het dan ook een beetje schuren.
Als ik dit zo lees, dan lijkt het mij dat er iets (misschien nog een beugel) tussen de achterzijde van de trommel en de kuip klem zit.
Dit is echter een lastige plaats om bij te komen, daar er meestal in de achterwand van de trommel geen gaatjes zitten.
 

Rensstreppel

  • #7
Hoe kan ik hier dan het beste bijkomen? Moet ik de hele kuip dan demonteren?Ik wil eerst nog eens proberen om met een dik ijzerdraad door het gat van het verwarmingselement achter de trommel te "haken" en te voelen of er iets zit.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu