Traprenovatie verf of lijm?

Mx7733

 • #1
Beste,

Momenteel ben ik een trap aan het renoveren. Inmiddels heb ik het tapijt verwijderd en blijf ik met een wit/gele laag zitten waarvan ik niet precies weet wat het is...


Het gaat hier om de trede, zie hieronder:


Links bovenin zie je duidelijk de lijmresten zitten. Deze zijn inmiddels verwijderd. Het geel/rood lijkt me een lijmresidu van eerdere bekleding op een "witte" verflaag. Alleen met cola of water krijg ik het er niet af.

Voor dat ik de gehele trap moet strippen, zou ik graag weten wat het is. Herkend iemand dit? Of weet iemand hoe ik het kan testen? Ik wil de trap uiteindelijk wit lakken en als de laag niet verwijderd hoeft te worden scheelt dit weer.

Mvg
Marnix
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #2
  Lijm op verf.... Omdat afbijt ook niet gezond is, is dit echt een klus voor verfbrander en krabber. Wel goed ventileren!
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Als u er opnieuw tapijt op wilt is verwijderen van de lijmlaag vaak niet nodig.
  Overleg even met de stoffeerder wat nodig is.
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
  Afbranden is een hele klus, ben zelf bijna anderhalve week bezig geweest met een trap schoon te maken, van lijm en verf lagen.

  Je hebt ook speciale lijmverwijderaars, die je er op kunt smeren, en dat werkt een heel stuk sneller zag ik laatst bij een klant.
  Wel goed ventileren als je dat doet.
   

  Mx7733

  • #5
  Bedankt allemaal voor jullie antwoorden!

  Mvg
  Marnix.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu