Traprenovatie rechte open steektrap

Marcel2006

  • #1
Hallo Allemaal,

De verbouwing van mijn nieuwe woning vordert gestaag. Mede met behulp van een aantal tips op dit forum heb ik een aantal problemen de wereld uit geholpen.

Nu zit ik echter nog met 1, of eigenlijk 2 problemen.

In mijn woning heb ik 2 open rechte steektrappen. De zijkant is van ijzer en de treden van hout. De vorige bewoners waren nogals liefhebbers van wit en zwart. De treden zijn dan ook met scheepslak zwart gemaakt. Helaas is de verf zo ver in het hout getrokken dat opschuren geen zin meer heeft (je krijgt dan tandenstokers).

Wat wil ik:
Ik wil de zijkant een bepaalde kleur geven, dat moet lukken. Ik wil echter de treden vervangen door andere treden. Ik weet echter niet zo goed welk hout ik moet gebruiken voor de treden(ik wil wel gewoon "hout" zien)

Als ik google op traprenovatie krijg ik alleen maar info over dichte trappen. Mail ik naar bedrijven die open trappen leveren met de vraag of ze ook alleen treden leveren, dan krijg ik standaard nee als antwoord

Mijn vraag, wie kan mij een advies geven over de houtsoort die ik kan gebruiken om treden te maken?
 

Deelder

  • #2
Hallo,
Dat ligt helemaal aan je eigen smaak, je zegt dat je hout wilt zien op je treden. Maar er zijn tal van soorten hout dat je zou kunnen gebruiken niet alles maar wel veel. Dus ga naar de houthandel en kijk eens rond en vraag daar of het eventueel geschikt is. En als het een rechte trap betreft ,wat je al vermeld, zijn zij ook nog wel bereid om de treden te zagen en eventueel te voorzien van een net gefreesd kantje. Groet
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu