Trapleuning beitsen/verven

LeenB

  • #1
Aan de buitenzijde van de trap in mijn huis zit een hardhouten leuning tegen de muur bevestigd. De leuning is afgelakt met blanke lak. Aan de binnenzijde van de trap langs de spil wil ik ook een leuning maken in dit geval van normaal zachthout. In hardhout is de juiste kromming niet te krijgen. Mijn vraag is hoe behandel ik de nieuwe leuning?
Ik dacht zelf aan dekkende beits om ongeveer de kleur te krijgen van de bestaande hardhouten leuning en vervolgens aflakken met een blanke lak. Maar houdt dat wel?
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #2
Je bedoelt waarschijnlijk een transparante beits...met een dekkende beits verlies je de tekening van het hout!
Dan is het net of je die gewoon geschilderd hebt. Dus semi-transparante gekleurde beits die het kleur van het hardhout benadert en dan een paar lagen blanke lak...of beter nog dan blanke lak: ga naar de vakhandel en vraag daar een blik EPS-verf basis TR (daar worden de donkere kleuren mee afgekleurd onder de verfmengmachine)...dit houdt buiten veel langer dan blanke vernis.
mvg,
Marc
 

LeenB

  • #3
Bedankt voor de reactie.
Semi-transparante beits is wellicht beter, hoewel de structuur van het zachthout toch duidelijk anders is dan die van het hardhout, maar het geeft inderdaad een meer levendige indruk.
Wat bedoel je met "daar worden de donkere kleuren mee afgekleurd onder de verfmengmachine"?
Overigens, om mogelijk misverstand te voorkomen: de trap en leuning zitten gewoon binnen. Heeft EPS-verf dan toch de voorkeur?

Leen
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #4
Sorry had het verkeerd gelezen dus binnen is een blanke lak idd de beste optie :oops:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu