Trap schilderen advies/stappenplan

Schoor

  • #1
Een jaar geleden is ons nieuwe huis opgeleverd met 3 trappen.

Er werd toen geadviseerd deze niet direct te schilderen ivm werking. Nu willen we daar binnenkort mee beginnen en ik vroeg me af of iemand hiervoor een advies/stappenplan heeft.

De trappen zijn behoorlijk beschadigd tijdens de bouw en moeten eerst geëgaliseerd worden. Met welk middel gaat dit het best? Welke traplak is het best? De kieren tussen de muur en de trap zijn ong een cm.

Welke kit kan daarvoor het best gebruikt worden, ik las nl. dat siliconenkit niet geadviseerd wordt (waarom?). Zijn er tips hoe je het handigst de onderkant van de trappen schilderd? De trap van de begane grond is gemakkelijk maar daarna krijg je natuurlijk het trapgat!
 

Fiesiekus

  • #2
Zoeken m.b.v. de zoekfunctie op "trap" en "schilderen" geeft veel info!
 

D.H. Zelf

  • #3
Uit wat voor hout is de trap gemaakt?

1 cm speling is trouwens erg veel dat is nooit alleen werking, misschien verkeerd ingemeten door de timmerman, misschien een zaak voor de garantie.

Voor een trap zou ik een speciale parket of traplak kopen, ik ben er zelf geen voorstander van want ook als je goede verf gebruikt sluit het flink vandaar de traplopers etc.

Wat de onderkant betreft als je er niet goed bijkomt kun je bij het verhuurbedrijf speciale trapladders huren. Is niet echt duur en met een keukentrapje is het echt! levensgevaarlijk.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu