Trap renoveren ideeën

Tinaake

  • #1
Hey,

Wij willen onze trap renoveren, maar zouden de reacties eens willen horen over onze ideeën.

Onze trap is van het jaren 50 type, twee keer een korte trap met in het midden een plateau waarop de trap van richting veranderd. Aan het onderste stuk trap, bestaat de zijkant uit een donkerbruin houten platencontructie en aan de andere kant glasvezel wafeltjesbehang. De leuning is ook weer jaren 50 in twee kleuren met symetrische golfjes aan de zijkanten.

De bedoeling is de treden en de leuning te schilderen in een bleke kleur en de houten platen aan de zijkant te behangen met hetzelfde glasvezelbehang. Dat behang moet ook nog herschilderd worden, want is helblauw op het moment :( Daar wilden we een lichte maar warme kleur gebruiken, welke weten we nog niet. (Tips zijn altijd welkom) De traphal is een redelijk donkere ruimte, want het enige raam ligt op het noorden.

Nu wilden we iets speciaal doen met de stootborden.

Ik heb al gelezen over het behangen van stootborden, eventueel met het glasvezelbehang van de muren. En daarna schilderen en vernissen uiteraard. Blijft dit mooi of gaat dit snel stuk. De trap wordt bijna nooit met schoenen betreden, dat is wel belangrijk natuurlijk.

Nu dachten wij ook aan de stootborden misschien te schilderen in een glanzende metaalkleur, koper of goud. Alleen weten we niet goed of dat wel een mooi resultaat geeft en of dit niet oud overkomt.

Een andere optie was beplakken met plakplastiek, maar is dat stevig genoeg? En plakt dat eigenlijk wel op hout?

We zouden ook traanplaat kunnen plaatsen tegen de stootborden, maar vrezen dat dit niet past in een huis van 1954. Iemand ervaring mee? en hoe viel het resultaat mee?

alvast bedankt voor alle reacties
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu