Transparante voorstrijk

Jessica44

  • #1
Ik heb mijn nieuw gestucte muren met transparante alabastine voorstrijk gerollerd. 1 laag. Deze heeft echter niet goed gedekt. Ik dacht dat de laag droog moest zijn voor de tweede laag, maar dit gold alleen voor de witte voorstrijk en niet de transparante, die had nog nat moeten zijn voor de tweede. De witte had ik reeds op een andere muur gebruikt en die dekte wel goed. Kan ik nu het beste toch nog een tweede laag transparante aanbrengen zodat alles dekt of levert dat meer negatieve gevolgen op voor ongelijkheid en vlekken die zichtbaar blijven na de latex?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Hoe weet u dat de transparante voorstrijk niet goed heeft gedekt? Glansverschillen bij transparant zijn normaal om dat de ondergrond niet egaal opzuigt.
 

Jessica44

  • #3
Aha. Ja door de glansverschillen, sommige plekken zijn mat en lichter waardoor t lijkt alsof er geen voorstrijk zit. Want ik ben wel echt overal met de roller geweest met in de gaten van de banen. En te weinig op de roller lijkt me niet gezien het eerder over de muur droop dan te "droog" was. Dus eigenlijk kans dat dit is hoe het eruit hoort te zien?

20210812_153631.jpg 20210812_153635.jpg
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Precies. Dat u druipers zag lopen ( en hopenlijk direct hebt weggerolt want die willen nog wel eens door de sauslaag zichtbaar worden) is een indicatie dat u ruim voldoende hebt opgebracht.
 

Jessica44

  • #5
Ja overal meteen de druipers weggewerkt.

Wat een geruststelling. Ik was al bang alles weer te moeten schuren. Bedankt voor uw reactie!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu