Touwtje bevestigen in lichtschakelaar en co

Klusklungel

  • #1
Hallo,

Onze badkamerverbouwing is niet tot in de puntjes uitgevoerd helaas. Kleine dingen zijn blijven liggen en de aannemer heeft zijn centjes gehad. Probleem1: Zo mist het touwtje in de lichtschakelaar. Een klein flubbertje steekt uit waaraan we trekken. Nieuw touwtje heb ik al gekocht maar krijg het niet gemonteerd.
Probleem twee: Het water loopt onder de douchebak vandaan. Kan ik met een flexibele slang een directe verbinding maken van de douchebak naar de afvoer, zo ja hoe?
Kleine problemen, stress factor 10! Wie o wie?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Als het goed is, zit er aan dat "flubbertje" in de lichtschakelaar een oogje aan.
Daar maak je dan het touwtje met het bijbehorende haakje aan vast.

Als het water over de douchebak heen loopt, dan loopt de afvoer niet goed weg.
Kijk eerst even of er geen vuil in de sifon zit.

Anders aannemer terug laten komen om het op te lossen.
 

Xr8

  • #3
Normaal gesproken zit er aan een trekschakelaar een plastic bevestiging met een oogje. Hierdoor kun je de clip van het trektouwtje vastmaken.

Water onder de douchebak vandaan? Hoe zit de afvoer nu dan? Schakel de aannemer in en laat deze het oplossen lijkt mij. Een afvoer hoort toch gewoon dicht te zijn. Flexibele buis voor een afvoer gebruiken zou ik niet aanraden. Deze kun je het beste maken met pvc buis 40 of 50 mm. De aansluiting op de sifon is altijd 40mm.

succes.
 

Klusklungel

  • #4
Bedankt voor jullie reactie.
Met flubbertje bedoel ik een laatste draadje wat aan het contact vast zit. Ik zie geen oogje of iets dergelijks. Het lijkt of de draad in een draadsysteem vast gedraaid zit.
Wat de afvoer betreft, de afvoer van de douchecabine en van de afvoer zitten niet bovenelkaar. Door de verbouwing is de muur naar voren gekomen om buizen weg te werken, vandaar. Nu loopt het water dus naar het putje toe en komen er inderdaad verstoppingen. Ik haal steeds de cabine naar voren op de boel op te dweilen, kan me niet voorstellen dat dat de bedoeling is.
 

Xr8

  • #5
Als ik het goed begrijp dan heeft de douchecabine dus geen vaste verbinding met de afvoer. Dit gaat niet werken en hoort ook niet zo gemaakt te worden. Zal toch echt door de aannemer opgelost moeten worden. Daar kan dit forum u waarschijnlijk niet bij helpen.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu