Toilet vloer en muur egaliseren

markku

 • #1
Beste Klussers,

Ik ben een beginnende klusser en om wat ervaring op te doen ben ik begonnen met het renoveren van het toilet. Ik heb inmiddels de pot en alle tegels verwijderd en nu vraag ik mij af hoe ik de vloer en de wanden het beste kan egaliseren. Ik had al even rondgekeken op het forum en ook nagevraagd bij de Hornbach maar daar waren ze niet helemaal eensgezind over de beste oplossing (Mij werd Akkit 203 gietmortel aangeraden voor de vloer en Akkit 204 egalisatiemortel voor de wand en eventueel de vloer).

Helemaal omdat er langs de wand bij de vloer een kleine verdieping is en er op bepaalde plekken langs de vloer, gaten in de muur zitten (waar bedrading en leidingen in zijn verwerkt).

Daarnaast vraag ik mij af of het nodig is om de afvoer te verleggen voordat ik ga egaliseren. Deze zit namelijk niet helemaal in het midden en ongeveer 45mm van de wand.

De afmetingen van het toilet zijn: 121x103cm.

Een paar foto's ter referentie en een foto van het beoogde eindresultaat.

Bij voorbaat dank!

IMG_1659.jpeg
IMG_1661.jpeg
IMG_1662.jpeg
IMG_1663.jpeg
IMG_1666.jpeg
IMG_1669.jpeg


Het beoogde eindresultaat:

Met keramische tegels van Rak Earthstone 600x600x10mm:

vloertegel_rak_earthstone_gpest_grijs_beige_60x60cm_doosinhoud_1_44m_-1.jpeg
 
Laatst bewerkt:
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Marcn.88

  Vaste Beantwoorder
  Moderator
  • #2
  grote gaten dichtzetten met tegellijm, dan met een grove lijmkam 10mm de tegels verlijmen egaliseren lijkt me zo op de foto te zien niet nodig
   
  • Like
  Waarderingen: markku

  markku

  • #3
  @Marcn.88 Super bedankt! De muur is op een paar butsen na inderdaad heel egaal en ook de vloer is redelijk egaal. Ik zat alleen met de ruimte tussen de vloer en de muur. Daar zit een hoogteverschil van tot wel 3cm en een paar gaten waar kabels en leidingen langs lopen. Gewoon vol smeren met tegellijm dus?
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
  Gewoon dichtzetten met tegel lijm.
  Wel poeder tegellijm gebruiken, en geen pastalijm.
  Muur insmeren met de getande spaan, en achterkant van de tegel insmeren met een dun laagje lijm met de vlakke kant van de spaan.
  Maar dat kan ook andersom als je dat makkelijker vind.
   
  • Like
  Waarderingen: markku

  markku

  • #5

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu