Toilet ventilatie zonder afvoerbuis?

Vic1969

  • #1
Beste klussers, Ik heb een toilet in het midden van mijn huis en ik heb daar geen ventilatie. Het is een huis uit 1946 en ik durf de houten plafondplaat niet te verwijderen om te kijken of daar een buis loopt, maar sowieso is mijn vermoeden dat daar geen ventilatiebuis loopt. Dus mijn vraag is: bestaat er zoiets als een koolstoffilter ventilator die ik in mijn toilet kan plaatsen? In de keuken heb ik namelijk ook zo'n afzuigkap zonder afvoerbuis... Ik sta uiteraard open voor alle ideeen..

Alvast bedankt voor de moeite,
groet, Vic
 

ABCDE

  • #2
Zo'n koolstoffilter werkt niet tegen bepaalde gassen..

Heb er ook nog nooit van gehoord voor wc toepassing
 

stefan9

  • #3
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #4
Ventilatie is het verversen van lucht, en dat is niet mogelijk met een filter.
 

huisverbouwer

  • #5
Er zijn wel daadwerkelijk systemen voor wc's die met koolstoffilters de lucht verversen. Zo werken de zogeheten "stankvrije" toileten die je kan kopen ook. Daar zit een klein pompje in die lucht uit de pot aanzuigt en door een koolstoffilter heenhaalt.

Het is geen ventilatie, maar het voorkomt wel stank in het toilet.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Vic1969

  • #6
Dank voor jullie reacties, het gaat me inderdaad niet om ventilatie, maar om frisse lucht. Ik heb uitvoerig gegoogled en kwam ook uit op dat systeem van die stankvrij toiletten, maar ik heb een ouderwetse stortbak en daar kan het niet op. Ik zal iets anders moeten verzinnen.
 

Vic1969

  • #7
stefan9 schreef:
Beste Stefan, Ik heb zeer zeker uitgebreid gegoogled. Ik ken dit forum als een uitstekende en vriendelijke forum waar altijd vriendelijke en behulpzame mensen reageren. Een onvertogen woord ben ik hier nog niet tegen gekomen. Ik snap echt niet waarom u de moeite neemt om te reageren zonder enig inhoudelijke bijdrage. Ik daag u dan ook uit alsnog voor mij te googelen en een juist antwoord te vinden voor mijn geur probleem. U mag al uw vermeende creativiteit benutten en ik sta zelfs open voor een pilletje dat ervoor zorgt dat mijn ontlasting reukloos wordt. Ik wens u een fijne dag verder.

groet, Vic
 
  • Like
Waarderingen: Haemmertime

huisverbouwer

  • #8
Kijk eens naar luchtreinigingsventilatoren, die verversen ook de lucht m.b.v. filters. Is echter wellicht wel een dure investering voor een ruimte waar je vrij weinig tijd doorbrengt..
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #9
Kun je niet via de kruipruimte iets maken waar de lucht weg kan?
 

ABCDE

  • #10
Huis uit 1946 ofwel houten vloer= past prima ventilatie kanaal in
 

stefan9

  • #11
@Vic1969 : Forum regels schrijven voor dat je geen merken mag noemen, vandaar deze simpele link.
(Ik zie dat de tekst die automatisch bij de link is geplaats wat belerend is, dat was niet mijn insteek).
De eerste hit die je als resultaat krijgt zegt "Met ****** voorkom je ongewenste geurtjes" en dat is een systeem dat met een ventilator en een koolstoffilter werkt, precies waar je in de eerste post naar vroeg.
 

Vic1969

  • #12
Bedankt voor jullie reacties, het is inderdaad een oud huis met houten vloer. Ik ga eens kijken of ik niet inderdaad onder de vloer kan met een buis.

@stefan9 .. dank voor uw reactie, ik zie aan uw andere reacties dat u wel degelijk, conform de mores van dit forum, altijd vriendelijk en inhoudelijk reageert. Ik was iets te voorbarig met mijn oordeel.
 
  • Like
Waarderingen: stefan9

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu