Toilet toevoegen (apartement op 1ste verdieping)

BartvDam

  • #1
Beste Forumleden,

Ik zou graag een toilet in de badkamer plaatsen. Hoe haalbaar is de geschetste situatie? (Geel is het toilet, Rood zou de leiding zijn)

Het appartement bevindt zich op de 1ste verdieping, boven een winkel. Ik ga ervan uit dat het huidige toilet de enige afvoer is met de juiste radius.

Ik zou dit uit willen besteden, maar weet niet zeker of dit haalbaar is. Wat zouden jullie adviseren? Suggesties / advies?

*Van 0 tot 10 (Zeker niet doen - goed te doen)

Ik ben benieuwd, alle feedback is welkom. Alvast bedankt.

Scherm­afbeelding 2024-02-26 om 23.06.59.png
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Als je toestemming krijgt om de leiding onder de vloer te hangen een 10, anders alleen mogelijk met een vermaler.
 

Hharbers

  • #3
zo te zien ga je leiding ca 10meter verslepen. dan heb je nogal wat hoogteverschil voor afschot nodig

waar moet die leiding komen?
In de winkel onder je of in je eigen (dek)vloer?

als er in winkel onder je een verlaagd plafond zit kun je makkelijker boel verslepen maar of ze daar op zitten te wachten dat jij plafond open sloopt

Is dit niet een taak voor de pand eigeneaar / vve
 
  • Like
Waarderingen: Walker

BartvDam

  • #4
Dank voor je reactie @Rola . Vooralsnog is het niet duidelijk of de leiding onder de vloer kan/mag hangen. Een vermaler is voor mij geen optie.

Dank voor je reactie @Hharbers. Ik hoopte dit te doen zonder de winkel lastig te vallen. Gezien jullie eerste reactie vermoed ik dat ik dat eigenlijk niet moet/kan doen.

Voor mij is nu duidelijk dat overleg met de winkel de beste stap is. En mogelijk de enige manier. Anders is het vermoedelijk te omslachtig. Of iemand anders moet een andere mening hebben, dan hoor ik het nog graag...
 

Hharbers

  • #5
Je zou kunnen vragen of je in de winkel mag kijken of er onder je nieuwe toilet misschien leidingwerk zit waar je op aan kunt pikken. Misschien hoe je niet zo ver te verslepen
 

Dimkal

  • #6
Zou eerst eens onderzoeken of je ergens een goede technische tekening kunt bemachtigen. Er zit in de badkamer immers een douche en een wastafel. Ik kan mij niet voorstellen dat deze zijn aangesloten op het punt waar nu je huidige toilet zit want de afstand is hiervoor erg groot. Als je het huidige leidingverloop weet en de diameters dan weet je ook wat er mogelijk is. Het helemaal verslepen gaat het sowieso niet worden want grote kans dat je over gehele lengte meerdere obstakels in de vloer gaat tegenkomen zoals electra, verwarming etc. etc. En dan heb ik het nog niet eens over constructief/brandwerend technische problemen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu