Toilet reservoir op regenwater vult traag.

Defotobakker

 • #1
Hallo allemaal,
ik ben hier nieuw maar heb een huisje in de achtertuin staan waar nog het een en ander mag gebeuren, dus de komende tijd zal ik vaak klussen, en wellicht jullie hulp in roepen.
zoals nu bijvoorbeeld,
ik heb een toilet aangesloten op een dubbel systeem, drinkwater en regenwater,
standaard staat het reservoir ingesteld op regenwater, dat komt van het dak in een IBC (binnen) deze staat op een bok, zodat de totale watervoorraad zich boven de wc bevind. het water loopt als het ware gewoon het reservoir in.
de ingang heeft wat tegendruk, ik moet een beetje kracht zetten wanneer ik met mijn mond lucht door het flottersysteem wil blazen. hierdoor loopt het regenwater (waar geen druk op staat) nogal traag het reservoir in. is dat te verhelpen? hoort er een soort tegen druk te zijn? of gaat het mis wanneer ik straks wellicht eens zonder water zit, en er drinkwater (met druk) op gezet wordt?... heeft iemand een idee? groet, Arnoud.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • The headhunter

  Specialist Elektra
  • #2
  Het vlotter systeem is gebouwd op ca 2 bar druk.
  Bij jou zal de druk 0.2 bar zijn dus veel te laag voor dit type vlotter.

  Het wisselen van regen naar leiding doe niet op de vlotteraansluiting.

  Om te voorkomen dat vuil regenwater in contact zou kunnen komen met leidingwater mogen die nooit op dezelfde kraan uitkomen.

  Normaal word de watervoorraad dmv een open verbinding op een minimaal tank niveau gehouden dmv leidingwatersuppletie.
   

  Defotobakker

  • #3
  Okay, ik begrijp vrijwel alles, maar de laatste zin niet.

  'Normaal word de watervoorraad dmv een open verbinding op een minimaal tank niveau gehouden dmv leidingwatersuppletie. '

  dank alvast voor het begin..
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu