Toilet betegelen

Sjef83

  • #1
Beste klussers,

Ik ben bezig mijn toilet te verbouwen, inbouwreservoir installeren en opnieuw tegelen. Nu wil ik het grootste gedeelte tegel over tegel doen maar een klein muurtje is kaal zonder tegels, +/- 0,5 m2. Mijn vraag:

Kan ik de tegelpasta speciaal voor tegel over tegel van een bekende bouwmarkt merk ook gebruiken voor die 0,5 m2 kale muur? en kan ik deze pasta ook gebruiken rechtstreeks over de watervaste multiplex 18mm voor de wc ombouw? of moet de multiplex nog voorbehandelen?

Vraag2: De 0,5m2 kale muur is niet erg egaal omdat daar tegels zijn afgebeiteld, sommige kraters 2cm diep. met welk spul zou ik dit het beste kunnen egaliseren?
 

Fiesiekus

  • #2
Diepe gaten kan je dichtsmeren met zand-cement-specie of gips (dat laatste is minder stevig en gevoeliger voor vocht). Die 0,5 m² "kale" muur: waar bestaat die dan uit?

Verder kan je goede pastalijm over veel oppervlakken gebruiken; zeker ook over multiplex
 

Sjef83

  • #3
De 0.5m2 muur bestaat uit een normale betonnen wand. zo'n 10-15cm dik. Hier hebben eerst ook tegels gezeten maar omdat bij tegel over tegel de nieuwe rij te ver voor mijn deurpost uit zou komen heb ik besloten deze rij weg te halen. Bij het wegbeitelen zijn er nogal wat kratertjes ontstaan omdat de oude tegels nogal erg goed vast zaten.

Bedankt voor je antwoord.
 

Fiesiekus

  • #4
Kan je niet alles wegboeksen? Nu zit je ook met een hoogteverschil.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Wanneer er enkel wat kraters in zitten kunt u die gewoon dicht smeren met tegellijm, voor grotere oppervlaktes is een zakje kant en klare cement heel handig.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu