Toevoertemp. VV ok in de verdeler lage temperatuur

Robke73

  • #1
Beste allemaal,

Ben voor het eerst op dit forum en kan gelukkig al veel informatie vinden .Nu ben ik alleen nog opzoek naar een antwoordt op het onderstaande ( hoop niet dat ik al een bestaand onderwerp heb gemist)

Mijn vloerverwarmingverdeler neemt niet de aanvoerwarmte over die hij krijgt.Op de foto heb ik de thermostaatknop rechtsboven (toevoer) verwijderd zodat de toevoerklep volledig openstaat. De toevoerbuis en klep worden ook goed warm (snel gemeten temperatuur op toevoerklep is 50 graden). Nu zou ik verwachten dat deze temperatuur ook overgenomen wordt door de verdeler maar deze wordt niet warmer dan 35 graden met een lage pompsnelheid en 32 graden bij een hoge snelheid.
Het systeem is volledig ontlucht uit alle ontluchtingsnippels komt water, alle kleppen op verdeler staan open en ook de retourklep linksboven.
Zijn er nog dingen die ik over het hoofd zie?

F23C3D9C-F47A-4EE0-A6FE-37580001E026.jpeg
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #2
Wie heeft je geadviseerd om die thermostaatknop weg te halen?
Naast het instellen van de temepratuur wat door de vleor ciculeert is het ook een beveiliging, dat er niet te warm water door de vloer stroomt.
Het is hetzelfde als je remmen van je auto verwijderen: dan rijdt hij lekker hard.....maar gek he? Niemand doet zoiets!
Het warter wat door je vloer stroomt is in de regel wordt afhankelijk van hetgeen op je vloer ligt (tegels, hout etc.) meestal niet warmer dan ca 35-45 graden C.
Het zou erg vervelend zijn als er water met een temperatuur van 50 graden C door je vloer stroomt.
Wanneer de temperatuur in de vloer te hoog wordt zal de maximaalthermostaat de pomp uitschakelen, dus wordt die temperatuur ook op die manier wel weer in toom gehouden. (tenzij je die veiligheid er ook af sloopt)
Zet die thermostaatknop dus maar weer terug.
 

Robke73

  • #3
Hartelijk dank voor uw reactie.

Ik snap ook wel dat het een beveiliging is en dat deze ook gewoon weer is terugplaatst om schade te voorkomen

Mijn vraag nog steeds omdat ik wil begrijpen hoe de verdeler werkt is waarom er onder de reduceerklep (zonder thermostaat) +/- 50 graden is en je dit niet terugziet en voelt in de verdeler. Als ik mijn hand op de reduceerklep hou voel ik echt de warmte en in de toevoer van de vloer niet.
Zit er nog ergens iets in de verdeler wat de temperatuur kan knijpen?
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #4
dit is een menginjectieverdeler dit houd in dat er continu (koud) retourwater uit de vloer word bijgemengd, meestal is de verhouding 1 deel warm cv water op 5 delen retourwater uit de vloer.
deze verdelers hebben ook een aanvoer temperatuur nodig van ongeveer 70 graden, dus met de 50 graden die nu word aangevoerd gebeurt er dus niet veel
 
  • Like
Waarderingen: Robke73

Robke73

  • #5
Top, bedankt voor je antwoord
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu