Toevoer boiler kort loskoppelen

Barry0902

  • #1
Beste,

Ik zit het met het volgende: ik wil de water toevoer van mijn boiler tijdelijk loskoppelen zodat ik deze kan splitsen ivm een wasmachine die in dezelfde ruimte komt. Ik vroeg me af hoe ik dit het beste veilig kan doen. Is het een kwestie van stopkraantje dicht, slangetje los en splitsen maar? Of komt er in zo'n geval meer bij kijken als het laten leeglopen etc?

Ik heb twee foto's toegevoegd. Eentje van de volledige situatie en nog een close up van een mogelijk stopkraantje dichter bij de ingang.

Alvast veel dank!

IMG20230710122855.jpg
IMG20230710123140.jpg
 

Willem52

  • #2
Als je de stopkraan dichtdraait vergeet dan niet om de hoofdkraan ook dicht te zetten. Kijk of er nog meer stopkraantjes zijn om die dicht te zetten. Houd een emmer bij de hand om het water uit de waterslang in de emmer te laten lopen. Maak de bovenste koppeling voorzichtig los/vast (nooit helemaal losdraaien!!!) zodat niet alle water eruit spuit en vang het op in de emmer. Als eventueel de emmer vol is de koppeling weer vast draaien en nieuw lege emmer er onder plaatsen. Maak enkel de bovenste koppeling los/vast in het begin totdat er geen water meer uitkomt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu