Tocht onder gashaard

Erwin156

  • #1
Wij hebben een huis gekocht waar een gashaard ingebouwd zit. Nu zit onderin een klep om bij de gas kraan en de instellingen van de haard te komen. Nu komt hier vrij veel koude lucht vandaan. en ik ben is gaan kijken en zag daar een diep gat tot vrijwel halverwege mijn kruipruimte.

Het lijkt mij toch niet dat er koude luchtstroom onder je gashaard vandaan hoort te komen en zou ik dit dicht kunnen maken?

Gashaard 1.jpg gashaard 2.jpg gashaard 3.jpg
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Je gashaard zal toch ergens zijn lucht of zuurstof vandaan moeten halen. Is in ieder geval handiger dan een raampje open zetten.
Zoveel moeite is niets voor niets gedaan. Zou dit op advies van de fabriek zijn geweest.
Is het niet haalbaar om met glaswol de tocht naar de kamer te voorkomen zodat de luchtstroom vanuit die ruimte gelijk de haard in trekt en via de schoorsteen weer naar buiten stroomt inplaats van de woonkamer in waait.
 

Erwin156

  • #3
Heb inderdaad ook een dealer van het merk gashaard een bericht gestuurd maar nog geen reactie, dacht laat ik ook hier is polsen wat de gedachten zijn.

Zelf denk ik dat ik het gat op kan vullen en dan de opening onder de klep open laten om lucht vanuit de kamer bij de haard te laten komen.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Lijkt mij niet zo'n goed idee. Vooral als er een mogelijkheid is ontworpen om tocht in de kamer te voorkomen.
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #5
Wat is het bouwjaar van de woning? Bij moderne woningen die kiervrij zijn gebouwd is een dergelijke luchttoevoer voor een gashaard verplicht. En ook als bij oudere woningen een vorige eigenaar druk met tochtstrippen en PUR in de weer is geweest is zo'n luchttoevoer noodzakelijk.

En dan heb ik het nog niet eens over een afzuigkap in een nabijgelegen keuken die als je deze luchtinlaat dichtgooit mogelijk via de rookgasafvoer van de gashaard aan gaat zuigen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu