Dakdoorvoer CV tocht

ToXiQ

  • #1
Als het hier niet hoort aub verplaatsen.

dat het tocht is een understatement :-)

Wij hebben een gat in ons dak en hebben een vergelijkbare rookgasafvoer en wtw en riool buis schoorsteenmodule als getoonde plaatjes en de plaat die aan de binnenzijde zit

alfa-compact-hellend-links-incl-tussenkast-wtw160-rga80-lt80-ro90.jpg
alfa-compact-alu-dakbeschotplaat-hellend-luchtdicht.jpg


alleen ziet dit er bij ons zo uit en er komt nogal wat tocht doorheen.
aanzicht-plaat-klein.jpg
opening-klein.jpg

Nu heb ik navraag gedaan bij de groothandel die deze schoorsteen modules verkoopt om te achterhalen of hiervoor ook isolatiemateriaal voor bestaat dan wel of dat er in mag. Het antwoord bleef achterwege.

Nu is zichtbaar dat de plaat die normaal om de pijpen heen zitten kapot is waardoor je niet met manchetes kan werken. Heeft er iemand een advies hoe ik dit kan dichtmaken zodat er geen tocht meer uitkomt? Iets met rockwool bijvoorbeeld, mag dit? De witte pijpen zijn van de CV en die is recentelijk vervangen, de dikke pijp is van de WTW en de grijze die ernaast is aangesloten op de riool.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
De laatste jaren stop ik heel veel dicht met huishoudfolie. Of gelijkwaardig gebruikt verpakkingsmateriaal werkt prima. Ook heel smalle kieren kan je daar goed mee vullen en het is ook weer heel snel verwijdert. Gedeelte rookgasafvoer voor de CV :denk:
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #3
Steenwol ontbrand pas ergens boven de 1000 graden. Dat is ver boven dat wat de kunststof buizen aankunnen, dus prima om dat te gebruiken.

Een (pur) schuim zou handig zijn, ik weet niet wat de voorschriften daarbij zijn. Dan wel in combinatie met steenwol, want je zal een schuim bij vervangen van buizen weg moeten snijden, maar dat gebeurt niet vaak. Dus dan steenwol erin en afwerken met schuim.
Brandwerend purschuim is echter niet hittebestendig, 130 graden is ongeveer de max.

Een beetje prutsen met aluminium tape en je krijgt dit luchtdicht.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu