Tocht lichtkoepel. Anti-inbraakdoppen verwijderen

Bas19851

  • #1
Hallo allemaal,

Ik heb een uitbouw met 2 lichtkoepels. De tochtstrip/schuimband in de lichtkoepels is helemaal verweerd. Het tocht nu ook nu heel erg in huis hierdoor. Ik wil deze strip graag vervangen. Zie de foto hieronder
:

De schroeven op de lichtkoepel zijn beveiligd met anti-inbraakdopjes. Zie de foto hieronder:


Hoe krijg ik deze dopjes er een beetje normaal af? Ik heb al een beetje met een schroevendraaier erin lopen pielen, maar ze komen niet los.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Schroef erin draaien of uitboren.
 

Tiho

  • #3
3 jaar terug is me dat gelukt met een platte schroevendraaier. Deze ertussen en dan omhoog proberen te drukken. Een maand geleden heb ik ze vervangen en brak hierbij het plastic van de koepel zelf bij sommigen. Dit kwam doordat ze echt op waren denk ik.

Ik heb het hierbij over de blauwe doppen. Zie nu dat je die eronder bedoeld. Daar kun je een plat schroevendraaieertje tussen slaan.
 

Pvg1983

  • #4
@Bas19851 Kan je mij aangeven je uiteindelijk de witte band hebt vervangen en met welk materiaal? Ik heb hetzelfde probleem nl. :)
 
  • Like
Waarderingen: Robberino

Robberino

  • #5
Heeft iemand een veilige methode om de doppen er af te krijgen en te vervangen? En met welke tape kan de verweerde strip vervangen worden? Alvast bedankt voor je hulp.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #6
Hierboven staat al meermaals vermeld hoe je ze open krijgt.

Ik heb zelf zoiets ooit vervangen door een schuimband van de roodgele bouwmarkt.
 

karing

  • #7
Wij hebben dezelfde lichtkoepels volgens mij van BIK. Met de schroevendraaier eronder wippen en bij sommige als er veel vuil opzit, even goed soppen met soda of allesreiniger. Nu willen wij de blauwe dopjes van BIK vervangen. Waar heb jij deze uitgehaald of heeft iemand een tip waar ik deze uit kan halen? Bik is overgenomen door velux en zij kunnen ze niet leveren. gr Karin

IMG_3013.jpg
 

Rob Stevelmans

  • #8
Inbraakwerende dopjes kunnen veelal niet meer hergebruikt worden. Zorg eerst voor nieuwe Inbraakwerende dopjes (als de koepel hergebruikt gaat worden, bij een nieuwe koepel zitten nieuwe dopjes).

draai vervolgens een schroef in de Inbraakwerende dopjes, met een tang kan de schroef met daaraan het Inbraakwerend dopje eruit getrokken worden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu