Tips voor wandbekleding interne (tijdelijke) berging

Valverde

  • #1
We hebben een ruïne in het buitenland gekocht die we de komende jaren gaan opknappen. Als woonverblijf voor onszelf zetten we een cabin neer. In de ruine willen we op de begane grond een berging maken voor bouwmaterialen en niet-waardevolle gereedschappen, zoals planken, houtjes, handgereedschap, schroeven & spijkers etcetc. Eerst dachten we een berging te maken van OSB3 platen, want die platen komen in een later stadium van pas voor de vloeren. En aangezien de ruïne nu nog lek als een mandje is, zouden de spullen goed beschermd zijn tegen vocht, bouwstof, spinnen en (vleer)muizen.
Maar OSB3 is daar niet gemakkelijk te krijgen en zo'n berging wil je snel kunnen neerzetten als je uit NL met een bus vol spullen komt aanrijden. Dan zouden we de OSB3 dus uit NL moeten meenemen, maar dat wordt dan een aardig vrachtje...

Zou plastic landbouwfolie/isolatiefolie o.i.d. ook niet afdoende kunnen zijn als wand- en dakbekleding voor zoiets? Zo ja, welk plastic zou je dan gebruiken? Of heeft iemand hier nog een ander idee om als materiaal te gebruiken?


Niet onbelangrijk om te weten: Er is nog geen elektriciteitsaansluiting. Dus we zoeken naar materialen die we kunnen voorbereiden in NL, en daar met accu- of handgereedschap in elkaar kunnen zetten.
En waarmee we in een dag of 3 een berging (3x4x3m) kunnen bouwen. (poertjes voor de vloerbalken kunnen we al van te voren een keer maken)
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Heb je ook overwogen om een zeecontainer te huren?
 

Greenies

  • #3
Of kopen. Zeecontainers kosten ook niet zo heel veel.
Thuis vol laden met je materiaal en gereedschap.

En een transporteur de container met spullen en al laten verplaatsen naar de locatie.

Kan je gelijk een heleboel spullen meenemen.
 

Valverde

  • #4
Zeker, maar een vrachtwagen kan er niet komen. En een zeecontainer past niet in het huis.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
Standaard OSB (klasse 2) zal voor binnen ook wel voldoen. Het regent toch niet in huis? :mrgreen:
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Ter plekke zijn er toch wel andere platen verkrijgbaar?

Als het in de regen staat zou ik er een folie/zeil over doen. Als het lang moet blijven, kies dan een folie/zeil dat tegen UV kan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu