Tips voor luchtventilatie tijdens de winter?

Neoking

  • #1
Beste mensen,

Ik sta nogal voor een dilemma...ik woon in een huis uit de jaren 30, middenin de stad. Het gaat om een antikraakwoning, waarbij ik er rekening mee moet houden dat ik binnen afzienbare tijd moet vertrekken. Doordat het nogal een oud huis is, daalt de temperatuur vooral nu naar een punt waarbij ik echt wel de verwarming aan moet zetten om het behapbaar te maken. Als ik niet thuis ben, zet ik de automatische verwarming steevast op 16 graden.

Mijn grootste probleem hier: de luchtcirculatie is ontzettend slecht. Ik merk het aan de lucht, voel me er soms niet zo lekker door en als ik een paar dagen niet thuis ben en alle ramen dichtlaat, hangt er een soort van muffe lucht. Ook merk ik dat dit niet zo goed is voor mijn kamerplanten.

Als oplossing zet ik nu vaak een uurtje alle ramen even open voor frisse lucht en zodat het ook niet te koud wordt binnen. Ik merk helaas dat dit niet genoeg helpt.
Dus mijn vraag: Wat kan ik doen om de luchtcirculatie aanzienlijk te verbeteren? EN...wat voor oplossing kan ik hiervoor bedenken zonder dat veel geld gaat kosten, gezien het feit dat ik er waarschijnlijk niet al te lang kan blijven wonen?
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #2
Een jaren 30 huis is meestal ze lek als een mandje, wat lucht betreft. Tocht zou voldoende horen te zijn om het binnen gezond te houden. Luchten komt daar natuurlijk nog bij.
Ventilatierooster e.d. zijn een optie, maar simpelweg twee ramen tegen elkaar op een heel klein kiertje werkt ook.

Als het zo erg is, zou ik eerder denken dat er iets anders aan de hand is, bijvoorbeeld lekke riolering, een vochtprobleem in de kruipruimte of een rookgasafvoer die niet in orde is.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu