TIP:Zet je CV ketel op de ECO stand.

Klusvragen

  • #1
Hoi Allemaal,
Ik bedacht me dat het misschien wel nuttig was om een topic te maken over het instellen van de ECO stand op een CV ketel.Hierdoor word de warmtewisselaar niet meer warm gehouden en dat scheelt gas, en naar mijn idee duurt het leveren van warm water nauwelijks langer.
Hier de uitleg per merk:
Bosch:
Druk de ECO knop zoals hieronder afgebeeld in totdat het lampje achter het knopje rood brand
1662995796872.png
1662995916891.png

Nieuwere Bosch ketels. oudere Bosch ketels.

1662995990944.png

Intergas.De lampjes boven het kraantje geven de stand aan, het bovenste lampje is zelflerend, het onderste comfort.Als beide lampjes uitstaan staat 'ie op ECO, ik raad deze stand aan.Druk een paar keer op het kraantje tot de 2 lampjes uit zijn, zijn deze al uit staat de ketel al op eco.

Nefit Proline.Druk 1x op menu, en vervolgens 3x op het pijltje naar beneden totdat je de tapwaterstand ziet, druk dan het menu knopje in totdat het display de stand laat knipperen.Druk vervolgens op het pijltje omhoog/omlaag totdat eco in het display staat.Druk vervolgens op menu om de instelling op te slaan.Klaar!

Zouden jullie nog willen toevoegen hoe het met andere type ketels moet?Ik heb namelijk maar de kennis van een beperkt aantal modellen. 1662995896706.png
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Dat is in dit forum al vele malen aan de orde geweest en is toch vooral een persoonlijke keuze. De één gebruikt warm water uit de CV-ketel zeer regelmatig (bijv. omdat de keukenkraan er ook mee gevoed wordt). Dan gaat het comfort van sneller warm water hebben toch voor. En de ander (zoals ik) gebruikt die warmwaterfunctie maar enkele keren per dag en wacht graag wat langer.

Bovendien is het niet zo dat alle ketels een ecostand hebben. Bijv. ketels met een indirect gestookte boiler moeten de boiler op temperatuur houden, omdat er anders gewoon geen warm water komt.

Het is net als met alle energiebesparende suggesties: als je energie wilt besparen ga je op onderzoek uit - hoe je dat kunt doen en dan is de ecostand (die bij sommige ketels heel anders heet) eigenlijk één van de minst voor de hand liggende maatregel. Dan ligt beter isoleren en vooral tochtbestrijding veel meer in de belangstelling, lijkt mij.
 
  • Like
Waarderingen: Klusvragen

Klusvragen

  • #3
Niet alle ketels hebben een eco stand idd.Maar we kunnen van de meeste ketels hier wel een handleiding plaatsen om eco aan te zetten, wellicht wil jij dat ook van je eigen ketel doen @Kees .Hoeft uiteraard niet.
Alle kleine beetje helpen.En heel veel mensen tappen weinig warm water.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Het spijt me,. maar ik zie helemaal geen verband met het doel van Klusidee. Dat is namelijk dat iemand een klus uitvoert, hier om raad vraagt omdat hij daarbij een probleem heeft en daar (hopelijk) van een of meer leden antwoord op krijgt, zodat hij/zijn de klus tot een goed einde kan brengen.
Daar is in dit topic geen sprake van.

Daarom ben ik niet van plan hieraan mee te werken en zal ik noch van mijn eigen ketel, noch van andere ketels waarvan ik handleidingen bezit vermelden hoe je dat moet doen.
 
Laatst bewerkt:

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
* Er worden via dit forum geen schema s, (service-) documentaties of normbladen verstrekt, of links naar sites waar die te downloaden zijn tenzij de betreffende informatie openlijk en legaal op het internet beschikbaar is voor download.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #6
topic gesloten door moderator ivm geen klusvraag
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu