Tip: Wanneer één van de knoppen op je LED bediening het niet meer doen.

Cavaldi

  • #1
De afgelopen weken ben ik me steeds meer gaan ergeren aan de kleine afstandbediening voor mijn LED-strip. Om de LED strip uit te zetten moet ik mijn vinger op een hele precieze plek, en hoek op de uitknop zetten en dan een soort draai maken wanneer ik druk. Het wordt steeds lastiger om de strip uit te zetten, soms moet moet ik meer dan tien keer drukken. De knoppen voor Aan, Meer en Minder werken direct, dus leek het erop dat de Uit knop is versleten.

20211214_191230.jpg


Maar toen ik een nieuwe batterij erin deed, deed de Uitknop het weer normaal.

Om de één of andere reden kan door een lege batterij sommige knoppen slecht beginen te werken terwijl de andere het nog prima doen. Dus voordat je een nieuwe afstandbediening koopt of iets anders, probeer even een nieuwe batterij.
 
  • Dit probleem herken ik!
  • Like
Waarderingen: Vonken_trekker en Peter

Remmus

  • #2
Op de foto lijkt het erop dat de 'sticker' op de voorkant los zit, met name rechts onder.
Op de binnenkant van die sticker zit op de plaats van de knopjes een geleidend materiaal dat contact maakt als je op het knopje drukt.
Goeie kans dat je gewoon de sticker weer hebt aangedrukt bij het vervangen van de batterij ;-)

Als het knopje echt niet meer werkt kun je de sticker er helemaal af halen en een klein stukje aluminium folie op de plaats van het knopje plakken. Daarna sticker weer netjes terug plakken, indien nodig met een beetje lijm.
 
  • Like
Waarderingen: Cavaldi

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu