Tijdelijke isolatie?

Tim Loque

  • #1
Wij wonen in een jaren '30 rijwoning en onze buurman is grondig aan het verbouwen. Er staat op dit moment alleen nog maar een voorgevel en een dak... Er is dus geen achtergevel meer, een groot gat is het. Dit betekent dat de enkelsteens binnenmuur nu een buitenmuur geworden is.

Door omstandigheden vordert de bouw bij de buren niet zo snel. Nu wordt het kouder en ervaren we overlast: een koude tocht langs die muur in ons huis.
Gelukkig hebben we prima contact met onze buren en denken ze met ons mee over hoe we deze winter een beetje comfortabel door kunnen komen.

Er komt sowieso een stijger aan de achterkant die goed ingepakt wordt en zo de wind wat weghoudt. Maar tegen de kou zal dat niet helpen.
Kleden op de muur hangen misschien? Maar wat voor een soort dan?
Bubbeltjesplastic?
Iets anders? We horen graag jullie suggesties voor een tijdelijke isolatie.

Groeten, Tim
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Glas of steenwolrollen tegen de muur plakken met kit, de naden aftapen en over de glas of steenwol dekzeilen of plastic spannen.
Belangrijkste is dat het zoveel mogelijk winddicht is, ook oppassen voor lekkage, door vocht in de muur koelt het ook sneller af.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #3
Pir of piepschuim platen zijn mogelijk makkelijker te verwerken.

Een b-partij of 2e hands partij is na gebruik weer te verkopen.

Misschien kan de buurman alvast isolatie (platen) kopen, die na de winter in zijn dak gaan.
 

CV__

  • #4
Als het maar voor 1 winter is, is het goedkoper de verwarming harder te zetten..

Weet je zeker dat je geen spouw hebt tussen de woningen in? Dat werd in de jaren '30 al wel gedaan.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Alleen betaal je de extra energiekosten zelf, terwijl de maatregelen om tijdelijk extra te isoleren (terecht) voor rekening van de buren zullen komen (die daaraan blijkbaar nog willen meewerken ook).

Bovendien is het niet van deze tijd om maar gewoon 'de verwarming harder te zetten', als dat al mogelijk is. Koude tocht krijg je daarmee in elk geval niet weg.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu