Tijdelijk wonen op drogende anhydrietvloer?

Jochemkemperman

 • #1
In mijn nieuwe huis komt vloerverwarming met daaroverheen een anhydrietvloer. Uiteindelijk komt daar nog een pvc vloer overheen, maar ik begreep dat zo'n anhydrietvloer (ca 5 cm) mogelijk wel 10 weken moet drogen. De bovenverdieping is wel gewoon af.

Is het mogelijk om tijdens het drogen op de anhydrietvloer te wonen (en dan haal ik de spullen weer weg als ze de pvc vloer komen leggen), of wordt het dan een enorm stoffige boel?
En als dat kan, kun je er tijdens het drogen een heel goedkoop tapijtje overheen gooien, of is er dan niet voldoende ventilatie voor het drogen?
Dank voor het meedenken!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Boertje125

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Je kan het opdrogen van die gipsvloeren na een dag of 2 gaan versnellen met een bouwdroger, verwarming en goede ventilatie.

  een week is goed haalbaar
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Geen tapijtje o.i.d. erop leggen, dan duurt het drogen veel langer.
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
  Is de betonvloer eronder al droog?
   

  Jochemkemperman

  • #5
  Dank voor de reacties! Het gaat om een bestaande woning, waar de dekvloer van slechte kwaliteit was. Die wordt eruit gehaald, en dan komt er een nieuwe dekvloer op.
  Als ik bouwdrogers gebruik, gaat dat niet ten koste van de kwaliteit van de vloer. Ik had begrepen dat hoe langzamer je een vloer laat drogen, hoe beter het is.

  Als ik op de kale vloer zou leven, of allen daar zou koken, geeft dat veel stof, of is de bovenkant van zo’n anhydrietvloer redelijk schoon?
   

  Boertje125

  Vaste Beantwoorder
  • #6
  Voor gips maakt dat niet zoveel uit het vrije water moet er uit dampen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu