Tijdelijk radiatoren en leidingen verwijderen ivm stucen

Niquedegraaff

  • #1
Omdat ik mijn woning saus/behang -klaar moet opleveren van de woningbouw, laat ik aanstaande zaterdag mijn muren stuken.

De woningbouw rekende veel geld omdat ook de leidingen en de radiator tijdens het stuken weggehaald zouden moeten worden.

Daarom ben ik maar zelf op zoek gegaan naar een stukadoor. Ik heb er eentje gevonden met goede reviews en deze wil het voor een veel lagere prijs doen. Nu moet ik alsnog wel de leidingen en de radiatoren weghalen.

Heeft iemand enig idee hoe ik dit het beste kan doen? Ik heb fotos bijgevoegd van de situatie. Het is geen groot huis en het gaat slechts om de woonkamer. Het aftappunt van de CV zit in de badkamer.

A = Aanvoer CV
B = Retour CV



CV Installatie


Komt hier binnen, beste afdop punt?


Overzicht woonkamer. De grote radiator linksonderin heeft de afvoer uitgang helemaal aan de linker zijde. De retourleiding loopt dan ook achter de radiator langs.

Is hier een soort stappenplan uit op te maken? De leidingen naar de CV (vanaf rechtsachter, derde foto) zijn de Ø15mm leidingen, maar die rechtsboven langs de muur (waarachter ook led-strip hangt) zijn Ø22mm.

Hoewel het allemaal op het oog gemakkelijk demonteerbaar lijkt, is het ook wel weer zo gemakkelijk te monteren?
 

Ceeshobby

  • #2
Meestal haal je een radiator weg, maar leidingen.
Alles kan, maar of het dan weer goed aangesloten zit.
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #3
In ieder geval het leiding werk laten zitten. De verhuurder zal deze 100% zeker ook niet weghalen.
De radiatotern kan je gewoon aftappen, en loskoppelen van het leidingwerk. Wel even de stelker van de ketel eruit halen.

Vraag maar na aan de stucadoor. Deze zal bovenstaande beamen.
 

Niquedegraaff

  • #4
Bedankt voor de reacties. Ik laat de leidingen zitten.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Ik vind dat de woningbouw aparte eisen stelt, radiatoren eraf halen heb ik nog nooit meegemaakt.
Ik zou eens even bellen met de jurofoon of dit zomaar kan.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #6
Inderdaad, waarom moet je stucen? Of heb je zelf in het verleden structuur aangebracht op de muren?
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #7
Zo te zien wil hij het grannol glad hebben, en als dit in de woning aanwezig was tijdens het betrekken en het is overgenomen cq goedgekeurd dan dien je indien je gladde meuren wilt dit zelf te voorzien.

John
 

Niquedegraaff

  • #8
Klopt, bovenstaande reactie is juist. Ik moet het laten stucen omdat er granol op de muren zit. Ik heb dat 10 jaar geleden zelf aangebracht. De nodige schade en gebruikssporen zijn inmiddels wel zichtbaar. Als het er nog netjes op zat hadden ze het misschien door de vingers gezien.

Maar het is allemaal gestuct. Heb de twee radiatoren van de muur getrokken. De grootste (300x15 cm) was echt niet te tillen en heb er dan ook een overbelaste rug aan overgehouden. :roll:

Het aansluiten van die dingen ging ook niet zo gemakkelijk omdat er henneptouw tussen zat en ik dat zelf niet had liggen. De bouwmarkt was dicht zaterdag avond, en zondag ook. Ik heb er 5 wikkelingen teflon tussen gedaan en de CV werkt weer zoals ervoor. Geen lekkage.

Bedankt iedereen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu