Thermostaat van een bosch koelkast uit de 60-er jaren

A

Anonymous

Gast
  • #1
Geert attendeerde me er op dit forum op dat de reden dat mijn koelkast vriest ipv koelt, zou kunnen liggen aan het feit dat de thermostaat kapot is en vervangen moet worden. Ik heb een andere Bosch van hezetfde model op de kop kunnen tikken, deze koelt namelijk nog wel. Weet iemand waar de thermostaat zit, zodat ik deze om kan wisselen?
Vast bedankt,
Esther Eustace

Vorige berichten die ik gevonden heb:
Mijn mooie Bosch uit de 60-er jaren vriest sinds kort. Is de thermostaat soms stuk? Ik heb me ook laten vertellen dat het een gebrek aan freon-gas kunnen zijn. Wie weet wat ik kan doen om 'm te redden?

Reacties
Als de kast inderdaad met Freon is gevuld, dan heb je een probleem. Dit gas mag nl niet meer worden gebruikt. Het kan de thermostaat zijn, maar dan doet hij niets meer. Hoor je hem wel lopen maar koelt hij niet meer, dan helaas, "Time to say Goodbye"

Als hij vriest zit er genoeg freon in anders kan hij niet koelen waarschijnlijk blijft de thermostaat gewoon hangen want die hoort uit te schakelen bij de goede temperatuur eventueel vervangen voor een standaard type.
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
De thermostaat is dat "ding" waar je aan draait om de temperatuur in te stellen, zit vaak met 1 of meerdere schroeven vast, zitten 2 of meerdere draden aan en een holle buis (deze dus NIET knikken of doorknippen) die zilverkleurig is die de temperatuur meet, soms is deze ook in wit plastic gegoten ter bescherming.

Deze buis gaat soms door de wand en anders zichtbaar naar het opneempunt, Kan op de verdamper in het vriesvak zijn, kan ook met een zilverkleurige schuif achter op de achterverdamper zijn. Eea is geheel type afhankelijk.

Succes en voorzichtig aan.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
bedankt voor de tip!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu