Thermostaat, hoever minimaal van radiator af?

Sander02

  • #1
Hoever moet een kamerthermostaat minimaal verwijderd zijn van een radiator? Stel deze zit 1.8 meter verder en dan op een hoogte van 1.50, heeft dit dan als gevolg dat de thermostaat te snel afslaat omdat de warmte de sensor te snel bereikt?
De thermostaat zit dan 30cm van de scharnierzijde van de gangdeur vandaan.

Het gaat hier om de grootste radiator in een woonkamer. Deze staat in de voorkamer. In de achterkamer, waar de zithoek is, komt alleen een kleine radiator. Daar zou de thermostaat ook geplaatst kunnen worden, alleen dan zit die midden op een strakke witte muur. Niet zo mooi.
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #2
Hoe groter de radiator, hoe meer warmte deze radiator afgeeft. Dus ook hoe verder de kamerthermostaat van die radiator af moet hangen om geen warmte invloed te krijgen.

In de regel zit de kamerthermostaat "altijd" op een muur waar geen radiator hangt. Helaas is dat idd meestal ergens in het midden van het vertrek en in het midden van "een mooie strakke witte muur"
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #3
En anders moet je die grote radiator gewoon verder dicht draaien.
Hoop dat je nog meer auditoren hebt.

As hij verre dicht is komt er minder warmte vanaf, heeft de kamer meer tijd nodig om op temperatuur te komen, de rest van het huis krijgt dan automatisch meer tijd om mee te lopen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu