Terugslagklep afzuigkap

Sandero

  • #1
Goedendag,

Er is al veel geschreven over dit onderwerp, maar vaak met een geveldoorvoer.

Ik heb een aanbouw met platdak, waarop een Anjo 150-160 gemonteerd staat.

1652797641596.png


Hier is een afzuigkap op aangesloten met een koof er omheen. In de winter komt er heel veel kou doorheen. Ik weet niet hoe de afzuigkap is aangesloten en de koof is ook lastig open te maken. Als ik op het dak de Anjo-kap er afhaal, dan zit daar geen terugslagklep oid, maar zie ik een buis van 13 cm doorsnede, terwijl de doorsnede van de "kap"15 is.

1652797728204.png


Kan ik aan de dakkant eenvoudig een terugslagklep plaatsen? Welke zou u dan adviseren, want als ik het alleen op de buis aansluit hou ik rondom ook nog een cm over.

Bedankt!
 

robdeb

  • #2
Dit is een 125mm flex kanaal. Daar kun je een 125mm terugslagklep in plaatsen, maar is geen fraaie oplossing (hoort formeel in spirobuis). Beter toch de koof open maken en klep tussen twee stukken buis plaatsen. Kun je direct kijken waarom niet met 150mm is gewerkt en of er onder de dakdoorvoer een luchtdichtmanchet zit - nu lijkt er veel ruimte tussen die 125mm flex en het kanaal van de dakdoorvoer te zitten.

edit: niet goed gelezen, maar zit inderdaad ruimte tussen je flexkanaal en dakdoorvoer. Van bovenaf krijg je dat niet netjes dicht.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu