Terrasvlonders plaatsen

TSKlusser

  • #1
Hallo allemaal,

Ik wil binnenkort terrasvlonders gaan plaatsen in de tuin en aangezien ik dit voor het eerst ga doen ben ik op zoek naar wat tips e.d. Ook ben ik nog aan het nadenken over hoe de vlonders bevestigd moeten worden. Ik hoop dat jullie me daarmee verder kunnen helpen.

Het gaat om een oppervlakte van +/- 5,5 x 3,5 meter. Dit stuk zal eerst worden opgehoogd met zand, dan overspannen worden met anti worteldoek. Daarop wil ik mijn vlonders plaatsen.
Ik heb kant-en-klare vlonders van hardhout van 1x1 meter. Mijn grootste zorg is hoe dit te bevestigen zodat het stevig, recht en netjes ligt. Ik denk zelf aan het maken van een raamwerk van geimpregneerd hout waarop ik de vlonder vast ga schroeven. Hoe kan ik dit raamwerk het beste maken, hoe veranker ik het in de grond en hoe schroef ik het beste de vlonders erop?

Groeten, Thomas
 

Fiesiekus

  • #2
Verankeren hoeft niet. Schroeven met ge-bi-chromatiseerde schroeven. Of RVS-schroeven. Gebruik balkjes van 2" x 3" .
 

TSKlusser

  • #3
Bedankt voor je snelle reactie!

Ok, dus ik leg dat raamwerk gewoon los op het zand. Misschien is het een goed idee om wat tegels onder de kruispunten te leggen?

Wat adviseer je over de afstand tussen de rachels? Is 1 meter voldoende (dus alleen op de uiteinden van de vlonders) of is het beter om 50 cm aan te houden?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Trottoirtegels onder de balken leggen en de balken h.o.h. op 50 cm leggen, wanneer u op iedere meter strekkende lengte een tegel legt kunt u dunnere balken gebruiken.
Tegels zijn vaak gratis af te halen, even op een marktsite of in de krant kijken.
 

Fiesiekus

  • #5
Je maakt met stapeltjes trottortegels de ondersteuning; daarop het balkjesframe. Ik plaats de balkjes onder vlonderplanken meestal op een onderlinge afstand van 60 cm. Hangt een beetje ervan af hoe je uitkomt; in jouw geval zal het 50 cm worden. Da's een beetje het nadeel van vlondertegels; je zit aan die 1 x 1 m vast.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu