Terras te hoog gelegd ?

Sannevha

  • #1
Hoi Allemaal,

We hebben vandaag een deel van ons terras aangelegd en zijn in principe erg blij met het resultaat. Er is alleen 1 probleem, we denken dat het te hoog ligt rondom het raamkozijn.

Vraag 1: is dat zo?

Aangezien het terras vandaag pas is gelegd, kunnen we het (eventuele) vochtprobleem nog voorkomen ipv genezen.

Vraag 2: hoe zouden jullie dat doen?

Idealiter zoeken we een oplossing waarbij niet alles eruit en weer in moet. Kunnen we bijv. een rij van 15 cm verwijderen en dat uitgraven om vervolgens te vullen met grind?

Ik hoor jullie suggesties graag!

Alvast bedankt.

Sanne

 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Het ligt veels te hoog.
Het kozijn is van hout, kunststof, aluminium?
Hoe is het afschot?
 

Sannevha

  • #3
Hoi Rola,

Bedankt voor je reactie. Het kozijn is van aluminium. Het afschot loopt wel van het kozijn af, dus wat je ziet is het hoogste punt.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #4
Vergeet bij 15 cm verwijderen de kantopsluiting niet. (kan van (dun) metaal)

Liever niet helemaal opvullen, geen contact tussen grind en kozijn.
(wel een struikel risico)

Zelfs de zwarte grond is aan de hoge kant.
 

Sannevha

  • #5
Bedankt @Jackd,

Goede tip van het afbanden. Misschien een domme vraag maar is dat dan aan de kant van het kozijn of van de stenen (ik gok het tweede).

De zwarte aarde komen nog graszoden op, dus gelukkig kunnen we dat nog zo voorbereiden dat het niet te hoog wordt. Hebben we zo een klein hoogte verschil tussen steen & gazon, maar dat is eigenlijk wel heel leuk!
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #6
Om maar gelijk antwoord te geven op de topic-titel: ja, het ligt veel te hoog. Niet het leukste bericht om te lezen maar haal de bestrating maar weer weg en leg deze (veel) lager terug. Het kozijn moet vrijblijven. Bovenkant steen moet net een paar mm onder het kozijn blijven. Uiteraard op afschot weg van het kozijn / huis. Gelukkig ligt nog niet alles er in moet u maar denken.

Een opening vrij houden tussen kozijn en steen is leuk in theorie maar in de praktijk raakt deze “voeg
 

Omsels

  • #7
Mensen kijk aub even goed naar de foto. Als ik het goed zie is de binnenzijde van de woning nog een heel stuk lager dan onderkant kozijn. Is dat een soort put? En wat is de witte deur rechts precies? Want deze ligt weer hoger dan de antraciete kozijnen. Daar lijkt het terras weer wel redelijk goed te liggen.

Hoe zit het verder met hoogteverschillen in de tuin en woning? Zorgen dat het kozijn vrij ligt is in ieder geval geen goede tip.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #8
De onderkant van de houten delen die nog net rechts van de witte deur te zien zijn zit ook helemaal weggestopt achter stenen / in het zand. Het ligt allemaal gewoon echt veel te hoog. Eerder 10 cm. te hoog dan een paar cm..
 

Sannevha

  • #9
Bedankt voor de reacties. We gaan inderdaad het zekere voor het onzekere nemen en het lager terug leggen. Ook na overleg van de partij die de kozijnen heeft geplaatst. De woning is in het zwarte gedeelte inderdaad verlaagd en we willen geen risico lopen dat we zo van zitkuil naar aquarium gaan!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu