Terpetine- of waterbasis voor buitenbeits

Hebeentuin

  • #1
Beste lezers,

Ik wil ons douglashout gaan behandelen met een transparante beits voor buiten. Gewoon zo min mogelijk kleur verschil maar wel een goede bescherming.

Ik zie tal van beitsen en er is beits op terpetinebasis en op waterbasis.

Mij staat bij dat voor buiten altijd terpetinebasis beter is. Is dat met beits ook zo? Maar ik kan mij wel voorstellen dat het voor meer kleurverschil zorgt.

Wat is jullie advies en waarom?

bij voorbaat dank.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Waar maakt u uit op dat beits op terpentine basis beter zou zijn dan die op waterbasis? Beide kunnen, en qua duurzaamheid ontlopen beide elkaar niet veel.
 

Hebeentuin

  • #3
Ik heb een professioneel product gebruikt wat pigment bevat waardoor het 'geverfd' wordt met de kleur van douglash. Daar moeten twee lagen van op.

Dat is alweer een tijdje geleden, ik denk wel zes weken. Ik had het hout goed geschuurd en vervolgens één laag er op. Ik wilde net beginnen met de tweede laag maar ik merkte dat met het lichte schuren het papier met korrelgrote van 240 met 20 seconden al vol zit. Nu vraag ik mij af wat handig is.

Gewoon maar een tweede laag er op zonder te schuren? Overigens geeft het hout niet meer af, na een paar dagen was het hout soort van droog, dat is dus al zes weken geleden. Vochtigheid is nu 17%, dat was het ook toen ik ging verven. Ik vind wel dat het koud of vochtig aanvoelt. Je voelt dat ik er een laagje over gesmeerd heb.

Wat zal ik doen?
 
Laatst bewerkt:

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Wachten tot het 18 a 20 graden gaat worden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu