Terpentinevlek verwijderen betontegel

Peter1983

 • #1
Helaas zo slim geweest om betontegels waar wat verf op zat schoon te maken met terpentine. Wat uiteraard een vlek opleverde.
Nu is de vraag hoe verwijder ik de terpentine uit de betontegel?

Heeft iemand ervaring met bijvb masoline bij verwijderen van terpentine?
Andere tips zijn zeer welkom.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Je kan het proberen aan te steken. Desnoods even een nieuw beetje (brandstof) erop. Denk om de veiligheid. Geen brandbare zaken in de buurt.

  Die tip zie je op tv voorbij komen bij de antiekhandelaar uit Wales. Wordt gebruikt om vet/olievlekken uit houten tafels te krijgen.
   

  Yvan

  • #3
  Heb ik ook gehad op van die nogal poreuze betontegels.
  Wat ik daarmee gedaan heb: met een plamuurmes een dunne laag bruine zeep (Nederlanders noemen dat "groene zeep" denk ik) uitgestreken op de vlek, afgedekt met plastiek en een paar dagen laten inwerken. Wegborstelen met een harde borstel en veel water. Vlek volledig weg...
  MAAR: waar eens de vlek geweest was, was het dermate proper en contrasterend met de rest, dat ik niks anders kon dan mijn hele terras en oprit zéér grondig reinigen. Zo'n fantastische oplossing vond ik dat dus ook weer niet.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu