Temperatuurkeuze Siemens SL64M350

GewoonMezelf

  • #1
Waar ik nu woon zit in het keukenblok een vaatwasser. (Een Siemens SL 64M350, zoals de titel al zegt).

Deze is een tijd niet gebruikt en ik wil deze graag reinigen met machinereiniger. Deze moet op minimaal 65 graden. Alleen; deze machine heeft als hoogste keuze een automatisch programma van tussen de 55 en 65 graden, aanvankelijk van hoe vuil de vaat is.

Ik kan hem dus niet forceren op 65. Vuile vaat in de machine zetten is geen optie, dat mag niet met het middel dat ik heb. En een lege vaat draait weer op 55 graden, wat weer te laag is. :roll:

Is er iets van een servicemenu te bereiken waarmee ik de temperatuur kan instellen op een ander niveau?
 

Techrax

  • #2
Zit er geen intensief programma op dat op 65 graden of hoger wast? Zoja, dan wachten totdat het voorspoelen gedaan is en de machine begint met wassen, dan reinigings middel doseren anders spoelt de machine het gelijk weer weg na het voorspoelen.
 

GewoonMezelf

  • #3
Dat maakt niet zoveel uit, of ik het voorspoelen oversla of niet. Het product is daar namelijk voor gemaakt.

Het moet echter wél op 65 graden gebeuren. Misschien omdat het zijn werk met 55 graden niet goed doet, óf, nog erger, er (giftige) resten achterblijven indien het te koud is. Die wil ik via mijn vaat niet binnenkrijgen.

Dus, opnieuw mijn vraag, is het mogelijk om een temperatuurkeuze te forceren? Of moet ik een scheut kokend water toevoegen tijdens het proces?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Vraag: is het wel machinereiniger voor vaatwassers? Er is dergelijk materiaal voor wasmachines, voor 'algemeen' en specifiek voor vaatwassers.

In dit geval zou ik dat laatste gebruiken. En vóór aanschaf checken of het geschikt is voor gebruik bij max 55°.

De handleiding van dit model geeft een 'Intensief 70°' programmaknop aan, echter met vermelding dat het afhankelijk is van het model of deze functie aanwezig is.

Zit de betreffende knop er niet op, dan is de functie niet aanwezig en dan ken ik ook geen (softwarematige) truc om dat te forceren.

Eventueel zit er achter het paneel gewoon een toetsje op de besturingsmodule die de betreffende functie wél heeft. Het gaat echter wel erg ver de module te demonteren alleen om een machinereiniger te kunnen gebruiken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu