Tekening dakkapel (en het resultaat ervan)

Ha13

 • #1
Ik zou heel graag zelf een dakkapel willen bouwen bestaan er bouwtekeningen van?

En kan ik hem op het knie schot plaatsen?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
 • #2
Dankzij een advies van Chathanky in een ander topic heb ik direct een linkje voor je naar een algemene, openbare site, waar wat dakkapel tekeningen staan.

Voor het overige zal een en ander totaal afhangen van het huis en de mogelijkheden. Het is dan ook aan te raden je te informeren bij een aannemer of timmermansbedrijf voor deze klus.

Daarnaast heb je wellicht, afhankelijk van de afmetingen, een bouwvergunning nodig. Informeer dus ook bij de gemeente. In veel gevallen zijn (kleinere) dakkapellen tegenwoordig vrij van bouwvergunning (voor zover mij bekend...).

Er worden via dit forum geen werkzaamheden gedaan, ook geen tekenwerk, en adressen van bijv. tekenbureau's worden ook niet verstrekt. Dus het beste in je omgeving navragen.
 

Ha13

 • #4
Kees je bent geweldig

Ik ben in één keer een berg wijzer geworden.
Als hij klaar is zet ik hem op de foto met verdere werk ervaring erbij opdat een ander hier lering uit kan trekken.
Uitvoering in het voorjaar.

Bedankt :D
 

Kees

Vaste Beantwoorder
 • #5
Bedankt voor je compliment, maar de informatie heb ik toch vooral te danken aan al die vaste beantwoorders, die zoveel vragen weten te beantwoorden.

Het enige wat ik hieraan deed was ze opzoeken. :wink:

Bedankt allemaal!
 

Ha13

 • #6
Ik heb zelf na veel informatie te hebben verzameld drie dakkapellen gebouwd van 3.60 meter lang. dit was voor het eerst en zeker niet voor het laatst. Informatie via deze site heeft mij op weg geholpen.

Ik stuur er een paar foto's bij voor diegenen die geïnteresseerd zijn. Ook als je informatie of werk ervaring wilt ontvangen schrijf je me maar. :idea:

Bedankt forum.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
 • #7
Dit vinden wij hele leuke berichten, mooi dat het allemaal gelukt is en bedankt voor de melding en de foto's.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
 • #8
Ha13 schreef:
En kan ik hem op het knie schot plaatsen?
Er zijn stickers die aangeven dat het knieschot dragend is, en dus niet verwijderd mag worden. Wellicht handig voor een volgende bewoner tegen het wegslopen...

grtz
Henk
 

Ha13

 • #9
Beste klus ideeers.

Bij deze de foto's:
Ik heb de dakkapellen niet op het knieschot gezet maar ik heb op de sporen klossen geplaatst en daarop het kozijn 100 mm dik hardhout met twee draai kiep ramen en twee vaste ramen. Daardoor creeer je meer ruimte naar buiten toe en een goede steun voor een vensterbank.alle kapellen zijn van binnen afgetimmerd incl. inbouw spots.

1 heeft hem al geschilderd zie foto. De buitenzijde is geheel afgewerkt met key-kern ivory dit alles verlijmd. Zelf vind ik ze strak.
Nogmaals hartstikke bedankt voor het op de goede weg zetten naar informatie. Gr. Ronald :D
 

Klusidee ralf

Administrator
Admin
 • #10
Hoi Ronald,

Gefeliciteerd met het prachtige resultaat. Leuk om te horen dat je met behulp van de tips op Klusidee tot dit in staat bent!
 

Chathanky

 • #11
Dat ziet er goed uit zo, knap stukje werk.

Hadden de buren ook een verbouwing? (omdat de steiger doorloopt)
 

Ronald42

 • #12
Ik denk dat er 2 dakkapellen zijn gebouwd de linker is op de foto al geheel af aan de andere word nog gewerkt. Ziet er puik uit zou ik ook wel willen. :)
 

Chathanky

 • #13
:mrgreen: De foto`s zijn van het linker kapel, dus je mag hieruit afleiden dat de buren ook een dakkapel an het zetten zijn.

Ik zou altijd ander om beginnen, eerst bij een ander dan bij je zelf, kan je vast oefenen, mocht het mis gaan weet je waar jezelf op moet letten. ;koning; :mrgreen:
 

Hein Weijers

Vaste Beantwoorder
 • #14
En flink commentaar geven natuurlijk! :mrgreen:

Groeten, Hein
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu