Tegels op vloerverwarming klinken hol

Aristonos

 • #1
We hebben een woning met uitbouw.Deze woning hebben we gekocht nadat deze verbouwd was.Inclusief het bestaande gedeelte is er vloerverwarming gemaakt destijds.De oorspronkelijke vloer is eigenljk niks mee aan de hand.De tegels liggen goed en klinken massief.Maar in de aanbouw klinkt het hol onder de tegels,als je er opklopt, en soms hoor je krak als je ergens loopt.De tegels liggen (nog) niet los.Ik zelf denk dat de vloer onder de tegels samen met de vloerverwarming is gaan werken.En daar had het gedeelte met de oude vloer natuurlijk geen last van.Alle adviezen,ervaringen en suggesties welkom.Wat is er mogelijk buiten het slopen van de tegels met het risico de vloerverwarming aan te prikken en spuitfonteinen te veroorzaken.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Witte_nl

  • #2
  Ik heb hetzelfde probleem. Maar bij mij zijn de voegen ook los aan het laten. Ik zit eraan te denken om met een multi-tool de tegels eruit te halen en opnieuw plakken.
  Maar of dat het probleem oplost voor de komende jaren weet ik ook nog niet.

  Dus ben ook benieuwd wat de expert zegt...
   

  Aristonos

  • #3
  Wat is een multitool ? EWn is dit ongevaarlijk voor de vloerverwarming ? Mijn tegels zijn 45x45 cm.Nogmaals...ik heb geen last in het gedeelte waar al beton lag.Daar is waarschijnlijk gefreesd.Het probleem zit in het nieuwe stuk vloer in de aanbouw.Denk dat men daar voor het gemak een deklaag over de buizen heeft gegoten en die dat is op de één of andere manier gaan krimpen of uitzetten.
   

  Witte_nl

  • #4
  Met een multitool kun je vanalles mee oa de voegen fijne eruit krijgen. Deze heeft een hoogfrequente beweging ipv een slijpbeweging. Hierdoor heb je iets meer controle. Maar als je niet dieper dan de tegel gaat moet het toch lukken?
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
  Als de tegels hol klinken, en kraken als je er overheen loopt, dan liggen ze los.
  Ook als de voegen kapot zijn, liggen ze los als ze hol klinken.
  Waarschijnlijk is er de verkeerde lijm gebruikt, en geen voeg open gelaten langs de muren.
  Door de spanning die dan op de tegelvloer komt, laten de tegels los.

  De enige oplossing is de tegels te vervangen.
  Het kan goed zijn, dat als je er 1 tegel uit hebt gehaald, dat de rest met een knal helemaal los komen, en je de tegels er zo uit kunt scheppen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu