Tegels in combinatie met veer- of spouwankers?

RogMoe

  • #1
Ik wil een afscheidingsmuurtje uit cellenbetonblokken optrekken tussen vaatwasser en koelkast. Dat nieuwe muurtje staat haaks op een binnenspouw van de gevel van een nieuwbouwwoning (2016). Die binnenspouw is uit kalkzandsteen opgetrokken. Dat muurtje wil ik betegelen (natte keukenhoek). Echter, ik wil dat de tegels (30x60) doorlopen tot vlak tegen het kozijn. Het aftimmerlatje dat over de naad tussen kozijn en binnenspouw zat getimmerd heb ik reeds verwijderd. Het houten kozijn zit aan de buitenzijde van de binnenspouw geschroefd.

20221022_171830.jpg
20221022_173621.jpg

Echter, als ik ga tegelen, zit een tegel op 3 vlakken vast: het nieuwe cellenbeton muurtje, op de kopse kant van de binnenspouw en op het kozijn. Ik verwacht geen pobleem op de overgang van kozijn naar spouw, maar hoe gaat dat zijn voor de overgang tussen spouw naar cellenbeton?
Als ik veerankers (en PUR) gebruik om de nieuwe muur vast te zetten aan de spouw, ga ik uit van speling. Maar tegels houden niet van speling... ;-)
Als ik spouwankers gebruik ipv veerankers om de cellenbeton aan de spouw te verankeren, heb ik waarschijnlijk minder/geen werking. Daarmee ook minder kans dat tegels breken door spanning in de overgang tussen spouw en cellenbeton. Oh ja, als het raam open draait, zit er 10mm tussen raam en kozijn. Daarom moest die afwerklat sneuvelen (en ik wind het vreselijk lelijk!)

Klopt dat? En kan iemand iets zeggen over welke tegellijm?
 
Laatst bewerkt:

RogMoe

  • #2
muur.png
 

RogMoe

  • #3
-bump-

Niemand die me van advies kan voorzien?
 

RogMoe

  • #4
Kennelijk niet.

Bye
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu