Tegels in cement verwijderd, nieuwe tegels zetten

Danielleass

  • #1
Graag we wat meer inzicht willen krijgen in het volgende:

Aanleiding:
Via NeedHelp hebben we een dienstverlener ingeschakeld voor het verwijderen van de tegels in de keuken en badkamer, egaliseren van de keukenmuur en opnieuw betegelen van de badkamer. De dienstverlener heeft de opdracht verkeerd ingeschat, is na halverwege het tegels verwijderen gestopt met zijn werkzaamheden en heeft aangegeven dat de klus 5x zoveel gaat kosten dan ingeschat. Nu gaan wij niet akkoord met deze offerte en willen we niet door met deze dienstverlener.

Om de klus af te krijgen zouden wij graag een nieuwe professionele dienstverlener inschakelen, maar vinden het ook fijn om wat meer inzicht te krijgen in wat er zou moeten gebeuren. Om te kijken wat wij eventueel zelf zouden kunnen doen om kosten te kunnen besparen en wat echt door de vakman gedaan moet worden. Dit zodat we een beter beeld hebben van wat realistisch is in wat de volgende dienstverlener zou inschatten en niet meer zo verrassingen als deze te komen staan.
Bijvoorbeeld:
- Gezien de ondergrond na het verwijderen van de tegels: moet in de badkamer alles gestukt worden met cement en dan pas tegellijm, of zou dit ook goedkoper/efficienter kunnen?
- In de badkamer is een deel van de tegels verwijderd en een deel niet. De nieuwe tegels komen tot aan het plafond. Is het wijs om alle tegels te verwijderen of liever de tegels die er nog zitten laten zitten en hier overheen tegelen?
- In de badkamer is er nu een hele 'hap' uit de vloer bij de drempel. Is een dekvloer nodig (zoals de eerste dienstverlener voorstelde) of valt dit ook goedkoper op te lossen met bijv. vloervuller of cement?

Als jullie ons op weg willen helpen met wat inzicht in de werkzaamheden is dat onwijs fijn!


WhatsApp Image 2022-11-05 at 21.25.00.jpeg
WhatsApp Image 2022-11-05 at 21.24.59.jpeg
WhatsApp Image 2022-11-05 at 21.24.59 (1).jpeg
WhatsApp Image 2022-11-05 at 21.24.58.jpeg
WhatsApp Image 2022-11-05 at 21.24.58 (1).jpeg


WhatsApp Image 2022-11-05 at 21.25.00.jpeg
 

Sander 1972

  • #2
Als je voor een dubbeltje eerste rang wil zitten, dan krijg je dit.
Denk dat je beter een goede aannemer kunt in huren, is nogal een beste sloop klus, zonder goed gereedschap is het bijna niet te doen. Ik zou ook de specielaag eraf laten halen
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu