Tegelen van keuken

INRS

  • #1
Sinds 6 oktober zijn we druk bezig met verbouwen van ons nieuwe huis, nu krijgen we over 2 weken de nieuwe keuken en hebben mijn man en ik een discussie waar we op het moment nog niet uit komen.

De vriend van zijn moeder en onze zwager (vriend van mijn zus) die zijn klusjesmannen en die hebben gezegd dat je eerst moet tegelen en dan de keuken moet plaatsen, omdat het makkelijker is. Maar dan gaan er natuurlijk halve tegels achter het aanrecht en achter de kastjes vallen dat lijkt mij dan absoluut niet netjes, vooral omdat we tegels van 20x40 hebben (20cm hoog)

Mijn ouders mijn opa en oma en een kennis van mijn ouders die zeggen daar in tegen dus ook eerst de keuken en daarna pas tegelen (dus andersom als wat de klusjesmannen zeggen) die kennis is een prof keukenzetter en die zegt dus ook pas tegelen na het plaatsen van de keuken, gewoon omdat het mooier is omdat je tegels dan Op het aanrachtblad staan en er niet onder vallen..

Wat vinden jullie?
 

Mvneerbos

  • #2
Wij hebben in onze keuken pas getegeld nadat de keuken was geplaatst. Is ook een stuk handiger voor het geval je een keer besluit om andere tegels te plaatsen, anders zal je je keuken naar voren moeten halen.
Kan me ook geen voordelen bedenken om eerst te tegelen en dan de keuken pas te plaatsen.

Uiteraard wel even je nieuwe keuken goed afplakken tegen de tegellijm en voegsel.
 

KlusPep

  • #3
Eerst plaats je de keuken. Het blad gebruik je gelijk als paslijn voor de tegels. Denk met het plaatsen van de bovenkasten aan de ruimte tussen het blad en de onderkant van de kast. Het is het mooist als er een halve tegel achter de bovenkasten lijkt te vallen.

De tegels doe je na het plaatsen van het blad om deze reden:


de meeste wanden lopen niet helemaal recht. Door het blad eerst tegen de wand op te zetten, kan je met de tegellaag de speling tussen het blad en de muur wegwerken. Soms is een kitlaag genoeg, maar als de tegels al hangen en je zet het blad er tegenaan ben je te laat en word het hannesen.
 

INRS

  • #4
Bedankt voor de reacties,
Dat waren indd ook mijn ideeën over het tegelen.. M'n man heeft nu ook ingezien dat het advies van de klusjesmannen puur gemakzucht is en dus gaan we uiteindelijk toch tegelen wanneer de keuken er staat
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu