Keuken tegelen voor of na plaatsen keuken

Annemiek

  • #1
Hallo,

We gaan een nieuwe keuken zetten en er moet getegeld worden.

Nu willen we de tegels op het aanrechtblad zetten. Nu zitten we met een probleem. Aan de rechtse zijde staat een muurtje van 80 cm diep en tot het plafond hoog. Nu zal er dus tot onder aan de vloer getegeld moeten worden.

Dit moet ik eigenlijk doen voordat de keuken komt omdat hier een kastje tegenaankomt. Maar waar begin ik want dit probleem geldt natuurlijk ook voor een bovenkastje. Hoe ga ik dit nu aanpakken eerst tegelen met het risico dat ik niet goed uitkom met het aanrechtblad. Of later tegelen en een stukje aan de zijkant overhouden voor het tegelen. :roll:

Ter informatie: de keuken is 350 cm breed en wordt door twee muren ingesloten. Echter aan de andere zijde komt een hoge koelkast. :wink:

groetjes.
 

Pepjo

  • #2
Ik zou na het plaatsen tegelen. Je krijgt het nooit zo strak als je van tevoren al tegelt.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Ik heb na het (zelf) zetten van mijn keuken gewoon zo gedaan:

Tegelen óp het aanrechtblad, met een 4 mm latje ertussen voor de later af te kitten kier.
Vervolgens doortegelen op het stuk ernaast, en dus (deels) van boven naar beneden. Daar waar de tegel de neiging heeft om te gaan zakken even met een paar stukjes plakband en voegkruisjes (of stukjes 3 mm glas) ertussen de tegels fixeren. Na een half uur kan het plakband eraf.

Wanneer je tegelt vóór het stellen van de keuken, ben je er nooit zeker van dat de eerste rij tegels gelijk loopt met het blad, en krijg je een moeilijk af te dichten kier achter het blad.

Let erop dat je het verpakkingsmateriaal van het aanrechtblad bewaart om het blad te beschermen tijdens het tegelen. Vooral de voorrand is kwetsbaar, plak daar de kartonnen strips weer omheen.
 

H@ns

  • #4
Dat kastje recht moet geen probleem zijn. Je zet immers zo'n kast altijd iets vrij van de wand en dicht de kier dan af met een paslatje, na het tegelen.
 

Annemiek

  • #5
Bedankt voor de tips :wink:

Annemiek
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu