Teakhouten voordeur

ErHa

  • #1
Beste mensen,

Ik heb een vraag over een verniste teakhouten voordeur.
Deze voordeur kan ik van een buurman overnemen. Zelf heb ik ook zo'n deur, alleen is deze niet meer in al te beste staat. Ook zit er in de deur van de buurman minder glas als in onze deur.
Eén probleem.... Het is een rechtsdraaiende deur, de onze is linksdraaiend. In de deur uiteraard een slotgat en een gat waar de klink zit. Van deze deur wil ik een linksdraaiende deur maken. De gaten van de sloten zou ik dan op willen vullen met een stukje teakhout. De deur zou ik graag weer willen vernissen. Weet iemand of dit een beetje te doen is, of wordt het een heel lastig verhaal??
Het makkelijkste zou zijn om de deur te lakken i.p.v. te vernissen, maar een verniste teakhouten deur vind ik bij ons mooi staan. Alvast bedankt voor de reacties!
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #2
Dit kun je doen, maar je zult het altijd blijven zien

teak is een van de beste houtsoorten om te bruiken voor een voordeur
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Precies wat bovenstaande beantwoorder aangeeft, het is te doen maar hoe netjes je ook werkt met vernis zal het altijd zichtbaar zijn omdat de randen van de ingezette stukken hout altijd zichtbaar zullen blijven.

Wat je evt. zou kunnen doen is je eigen deur als donor gebruiken en stukken hout te zoeken waarvan de nerfrichting en vorm hetzelfde zijn, die zeer precies pas te maken en er weer in te lijmen.

Nadeel, als het mislukt kun je de nieuwe deur niet gebruiken, maar is je eigen deur ook niet meer te gebruiken.
Zelf ga ik altijd naar de sloop en koop daar passende stukken oud hout, kost vaak weinig, je bent er van verzekerd dat alle werking uit het hout is en hebben ze deze week niet wat, volgende week hebben ze wel weer wat anders gesloopt.

suc6

Gerrit
 

Millew

  • #4
Of je houdt de deur rechtsdraiend en past het kozijn aan. Dit is eenvoudiger om te doen en vrijwel onzichtbaar weg te werken.

De andere draairichting moet natuurlijk wel passen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu