Te veel voorstrijk op de muur, wat nu?

Ruudheus

  • #1
Ik heb mijn net gestucte wanden behandeld met voorstrijk (Aquafix) alleen ik had het er te dik opgedaan zodat de muur begon te glimmen. De verkoper had me niet goed ingelicht wat ik moest doen. Enfin, de eerste laag verf erop gedaan en direct zag ik dat de plekken van de voorstrijk meteen door de verf kwamen. Wat me ook opviel is dat de latex (op waterbasis) vrijwel direct door de muur werd opgenomen dus nat-in-nat werken was haast onmogelijk. Uiteindelijk heb ik in een uur tijd er 3 lagen verf opgedaan en het resultaat valt me nog mee.

Echter, ik heb mn hele huis dus onder de voorstrijk zitten en ben nu bezig om dit overal eraf te schuren met schuurpapier P180. Ik doe het dusdanig dat het glimmende weg is. Nu is mijn vraag, zal mijn Wijzenol latex RAL 9010 (waarvan de verfspecialist zegt dat die superdekkend is) in 1 x goed hechten en lukt het me om nat-in-nat te werken zonder dat ik plekken van de voorstrijk zal blijven zien? Of is het slimmer om eerst een emmer goedkope latex op de muur te doen en vervolgens als tweede laag de WIjzenol erover te doen?

Alvast bedankt voor de tips!
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Wegschuren van de glimmende plekken is noodzakelijk. Dat hoeft niet grof, maar wel zodanig dat het oppervlak mat is.
U merkt dat de muurverf over deze plekken heenglijdt en niet hecht omdat de ondergrond volledig afgesloten is.
Waar op andere plekken de muurverf te snel wordt opgenomen zit te weinig voorstrijk.
Ik zou niet meer na het schuren met voorstrijk aan de gang gaan maar met 15% verdunde muurverf. Hierover brengt u de eindlaag vrijwel onverdund aan.
 

Ruudheus

  • #3


heb staan schuren als een malle, hier kan je duidelijk de filmlaag zien. Ik ga er nu een laag wijzenol latex opzetten. Is het raadzaam om deze ook nog te verdunnen?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Zie vorige bericht.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu