Tauarivloer andere kleur geven

Steffi

 • #1
Hallo,
is er iemand die mij advies kan geven??
Ik heb een huis gekocht met een Tauari vloer, hij is geel en ik vind hem echt niet mooi.
Ik weet dat de houtsoort geel is, dan nog..

ik wil zo graag een grijze vloer, en ik dacht dat ik de vloer kon schuren, grijs beitsen en daarna lakken met een lak die ook NIET geel wordt door UV-stralen. Ik heb verschillende mensen gevraagd en ben zooo teleurgesteld... er wordt gezegd dat Tauari een hardhout is dat geen beits, kleur of lak aanneemt, maar dat het na een tijdje weer loslaat.
Ook kan de vloer niet eruit, omdat hij gelijmt is! Enige mogelijkheid schijnt te zijn een andere vloer eroverheen te leggen.

wat kan ik toch doen, ik ben raadeloos... is het echt zo, dat niets werkt en dat ik alleen een andere vloer erover heen kan doen?
heeft iemand ervaring met Tauari???
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Tfro71

  • #2
  Ik zou eens gaan navragen bij de fijnhouthandels zoals in Amsterdam en Arnhem. Die mannen weten wel hoe je met vreemde houtsoorten om moet gaan.
   

  Ron321

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  Als ik het zo lees kan je het lakken of oliën.
   

  BeeTeeWee

  • #4
  Je kunt kleurstof krijgen om door vloerolie te mengen. Misschien is vloerolie tegenwoordig zelfs wel kant en klaar in kleur leverbaar. Dat zou altijd moeten werken.
   

  Steffi

  • #5
  Dank jullie allemaal voor de reacties. Ik wil het graag door een professionele vakman laten doen, omdat hij het zeker mooier kan dan wij, maar het kost ook veel geld en ik loop het risico dat het niet werkt.
  Erg lastig.

  Ik ga nog advies zoeken bij de fijnhouthandel..onder deze begrip heb ik nog niet gezocht.

  ...en als antwoord op de andere reacties, dat is het dus, het lijkt erop dat het kan(pigmente, geverfde olie, lakken), maar de meningen verschillen blijkbaar...

  Hartelijk bedankt iedereen, ik zal wel alleen maar een "af en toe"-bezoeker zijn van dit forum en weinig bijdrage kunnen leveren, maar ik laat het wel nog weten wat wij uiteindelijk gedaan hebben en wat het resultaat geworden is.

  Bedankt allemaal.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu