Tapijtlijmresten van 2mm dik

Ivosnivo

 • #1
In de hal lag vloerbedekking en dat heb ik losgetrokken nu zitten er nog lijmresten die kei en keihard zijn. Ik wil laminaat gaan leggen en alles doorleggen van kamer naar kamer en de hal erbij. Is er een ondervloer die 2mm hoogte verschil kan oplossen? Op bepaalde plekjes is de lijm wel weg waardoor ik bang ben dat dat voelblaar blijf met een vloer erop.
Ik heb met een multitool geprobeerd de lijm eraf te halen maar dat ding was vrij snel kapot. Ik heb er ook kokend water opgegoten en met een spatel en bijtel lopen steken maar dat schiet allemaal niet op. Heeft iemand een tip hoe dit weg te krijgen of wat er overheen kan?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Job_04

  Specialist Werktuigbouw
  • #2
  Kijk naar het egaliserend vermogen van een ondervloer. De standaard groene platen van de bouwmarkt kunnen over het algemeen tot een millimeter of 3-4 egaliseren.

  Wel even controleren of de 2mm van de lijm de enige oneffenheid is.
   

  Ivosnivo

  • #3
  Dit las ik ook, maar als je de kleine lettertjes leest dan is het 3 a 4 mm egaliseren bij kleine puntjes. Ofwel dan wordt dat groene spul fijngeperst, het gaat niet uitzetten op plekken waar niks zit. En ik las ook dat 2mm te corrigeren is over een afstand van 2 meter ofzo en daar heb ik ook niks aan :-(
   
  Laatst bewerkt door een moderator:

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Egaliseren met een egalisatiemiddel, dan zijn de lijmloze plekken ook glad want die gaan problemen opleveren.
   
  • Like
  Waarderingen: Victor8237

  Ivosnivo

  • #5
  Jan schreef:
  Egaliseren met een egalisatiemiddel, dan zijn de lijmloze plekken ook glad want die gaan problemen opleveren.
  Kan dat voor zo weinig dikte?

  Er is geen makkelijkere manier om het te verwijderen? Met een behangstomer oid?
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #6
  Je kunt het proberen met een verfföhn maar dat is ook veel werk en het stinkt behoorlijk en er komen gassen vrij die je niet wilt inademen dus alles tegen elkaar open zetten.
  Met egaliseren heb je kun je het spul uitgieten en het loopt dan vanzelf vlak.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu